Юні переяславці відвідали свято творчості “Яскраві діти України”

29 березня 50 дітей міста Переяслава-Хмельницького побували на яскравому святі пісні, талантів, творчості в Палаці мистецтв “Україна”. Багато хто з них вперше побували  в концертному залі. Враження неймовірні. Всіх вразила святково прибрана сцена і величина назва “Яскраві діти України”. Майже чотири години свята пролетіли швидко. А передували галаконцерту відбіркові тури по областях. В Київській області на конкурсі наше місто представляла Валерія Христюк. Всіх учасників відбіркового туру запросили до участі в гала-концерті, виконуючи пісенні композиції разом із зірками. Тиждень репетицій, гостинний прийом у таборі “Артек”, що під Києвом, нові враження, дружба між учасниками галаконцерту.

І ось, 29 березня 16.00 всі яскраві діти України на сцені, в залі. Всі учасники малювали малюнки, надсилали ведучій проекту Дарії Москаленко. З них було зроблено початковий відеоролик. Лєра чотири рази виходила на сцену з різними зірками, а потім незабутні фото… Яскраві діти України – конкурс дитячої творчості в рамках національного проекту, заснованого Ярославом Москаленком. 26 учасників з кожної області України боролись за перемогу.

За рішенням журі гран-прі здобула Христина Старикова – представниця Донецької області із піснею “And I am telling you”. Таким чином, Христина отримує спецприз – пісню від видатного композитора Руслана Квінти та її запис у професійній студії звукозапису!

У номінації “За краще виконання українського хіта” відзначено Наталію Берест із Сумщини. Завдяки виконанню пісні «Ой, ти жайворонку» Наталія виборола право на участь у XVII Всеукраїнському благодійному дитячому фестивалі «Чорноморські Ігри».

Марія Корольова, яка представила Дніпропетровську область з піснею “Comment vivre sans toi”, перемогла в номінації “За краще виконання світового хіта”. Тепер вона матиме честь представити Україну на міжнародному конкурсі SANREMOJUNIOR в Італії.

Результат національного фіналу визначало зіркове професійне журі у складі: народний артист України, поет Юрій Рибчинський; народний артист України, співак Тарас Петриненко; композитор Руслан Квінта, співачки Illaria Ethno, Светлана Тарабарова, Оля Цибульская (Olya Tsibulskaya) та співак і музикант Сергей Бабкін. У другій частині гала-концерту учасники національного проекту “Яскраві діти України” першого і другого сезонів виступили на одній сцені з такими зірками, як Michelle Andrade, Kishe, TARABAROVA, NIKITA LOMAKIN, Illaria, LAUD, Vera Kekelia, Сергій Бабкін, Оля Цибульська, Arturro Mass, Jamala і Руслан Квінта. Спеціальним гостем національного фіналу стала представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко.

Свято скінчилося, оголошено старт третього сезону. 

 

Додати коментар