Громадські роботи – додатковий заробіток та тимчасова зайнятість для тих, хто шукає роботу!

Служба зайнятості працює заради досягнення головної мети – благополуччя кожної людини, яка сподівається на допомогу в працевлаштуванні, у тому числі у забезпеченні тимчасової зайнятості. Тож, безперечно залучення безробітних до громадських та інших робіт тимчасового характеру вирішує одночасно кілька важливих завдань: допомога соціально незахищеним громадянам, користь місцевій громаді з благоустрою населених пунктів і забезпечення тимчасової зайнятості громадянам, які шукають роботу.

Тому відповідно до рішення Переяслав-Хмельницької міської ради «Про затвердження Програми  організації та проведення оплачуваних громадських робіт  по місту Переяслав-Хмельницькому на 2019 рік», затвердженої рішенням сесії від 25.10.18 р. №156-59-VIІ» та   рішення виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради  від 30.01.2019 р. № 22-01  був заключений  договір про організацію та проведення громадських робіт, які мають суспільно-корисну спрямованість та відповідають потребам громади з КП Переяслав-Хмельницьким виробничим управлінням комунального господарства. Протягом дії договору планується залучити  379 осіб та використати по 60 тис. грн. коштів місцевого бюджету та коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Станом на 29.03.2019 року у громадських роботах  вже взяло участь 60 осіб із числа безробітних. Безробітні здійснювали благоустрій території міста, паркових зон та зон відпочинку.

Додати коментар