Пам’ятка мешканцю міста

Кожен мешканець міста зобов’язаний дотримуватися затверджених Правил благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в місті Переяславі-Хмельницькому, а саме:

  • утримувати в належному стані прибудинкову територію, огорожі, паркани,
  • своєчасно здійснювати обрізку дерев, покіс трави,
  • укладати договір про надання послуг з вивезення побутових відходів із суб’єктом господарювання, який в установленому порядку визначений виконавцем таких послуг на території міста Переяслава-Хмельницького,
  • виносити побутові відходи у відведені для цього місця та дні,
  • тримати собак на прив’язі чи у вольєрі, відпускати без повідка лише у закритих дворах, що виключають можливість втечі; вигулювати собак лише на повідку, а агресивних – ще й у наморднику,
  • регулювати приплід собак і котів.

Категорично забороняється спалювати сухе листя, траву, гілки, підпалювати пасовища!!!

Порушення Правил благоустрою, згідно статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 340 грн. до 1360 грн.

Відповідно до статті 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення, жорстоке поводження з тваринами – знущання над тваринами, завдання побоїв або вчинення інших насильницьких дій, що завдали тварині фізичного болю, страждань і не спричинили тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, залишення тварин напризволяще, у тому числі порушення правил утримання тварин, – тягнуть за собою накладення штрафу від 3400 грн. до 5100 грн. з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.

Ознайомитися із Правилами благоустрою міста можна за посиланням https://phm.gov.ua/?p=3934 (прикріплений файл наприкінці статті).

З повагою, виконавчий комітет Переяслав-Хмельницької міської ради

Додати коментар