Пам’ятка керівнику підприємства, установи та організації

Кожен керівник підприємства, установи, організації незалежно від форми власності зобов’язаний дотримуватися затверджених Правил благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в місті Переяславі-Хмельницькому, а саме:

  • утримувати у належному санітарному стані власну та прилеглу території,
  • своєчасно здійснювати обрізку дерев, покіс трави,
  • проводити озеленення прилеглої території чи самої будівлі закладу (організація клумб, квітників, вивішування вазонів тощо),
  • періодично ремонтувати і фарбувати фасади будівель, огорожі, паркани, відновлювати їхній зовнішній вигляд,
  • в обов’язковому порядку встановлювати біля закладу урну для збирання дрібного сміття,
  • укладати договір про надання послуг з вивезення побутових відходів із суб’єктом господарювання, який в установленому порядку визначений виконавцем таких послуг на території міста Переяслава-Хмельницького.

Відповідальність за зовнішній вигляд будівель і споруд підприємства, установи, організації, а також за належний санітарний стан прилеглої території несуть її керівники, власники, балансоутримувачі, орендарі.

Порушення Правил благоустрою, згідно статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 грн. до 1700 грн.

Ознайомитися із Правилами благоустрою міста можна за посиланням https://phm.gov.ua/?p=3934 (прикріплений файл наприкінці статті).

З повагою, виконавчий комітет Переяслав-Хмельницької міської ради

Додати коментар