Ярмарок професій для випускників шкіл міста та району

Вибір професії – один з найскладніших і найвідповідальніших кроків у житті молодої людини. Обрати професійне майбутнє молоді допомагає служба зайнятості. Так, 20 березня 2019 року в приміщені Переяслав – Хмельницької міськрайонної філії КОЦЗ відбувся Ярмарок професій для випускників шкіл міста Переяслав – Хмельницького та району.

Основною метою даного заходу є надання допомоги учням-випускникам загальноосвітніх шкіл у професійному самовизначенні, орієнтації їх на актуальні на ринку праці професії, шляхи їх набуття, права молоді при вступі в навчальні заклади і при влаштуванні на роботу; інформування про послуги служби зайнятості, права та соціальні гарантії молоді.

Понад 200 майбутніх випускників шкіл міста та району відвідали цьогорічний весняний Ярмарок професій. Листівки, буклети, довідники, папки з описами професій – це неповний перелік інформаційно-довідкових матеріалів, якими могли скористатися учасники ярмарку.

Для презентації своїх навчальних закладів на Ярмарок професій прибули представники: Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди; ДПТН «Переяслав-Хмельницьке ЦПТО», Оптико-механічного коледжу Київського національного університету ім. Т. Шевченка;  Інститут Управління державної охорони України Київського національного університету ім.Т.Шевченка; Чорнобильського медичного коледжу; Інституту спецзв’язку та захисту інформації КПІ; Київський інститут інтелектуальної власності та права НУ ОЮА; Відкритий міжнародний Університет розвитку людини «Україна»; Національного транспортного університету; Київського механіко-технологічного коледжу ДВНЗ та інші.

Представники навчальних закладів  мали змогу поінформувати майбутніх абітурієнтів про підготовчі курси, умови вступу, перелік перспективних спеціальностей, наявних факультетів та вартості навчання.

Під час проведення профорієнтаційного заходу майбутні абітурієнти мали змогу поспілкуватися із представниками навчальних закладів та студентами,   отримати  кваліфіковані відповіді на запитання.

В рамках проведення Ярмарку професій для учнів Хоцьківської та Соснівської ЗОШ, фахівцем філії було проведено профорієнтаційний захід, під час якого було розглянуто основну формулу вибору професії «Хочу – Можу – Треба» та  презентовано інформаційні ресурси партнерів Державної служби зайнятості (Проект «CareerHub» – електронний ресурс, «Моя професія: консультаційна мережа, та Платформу з професійної орієнтації та розвитку кар’єри), які можуть зацікавити учнівську молодь і допомогти у виборі не лише професії а й навчального закладу.

За словами учасників «Ярмарку професій», проведений захід допоміг їм краще зорієнтуватись у власному професійному виборі, розширив їхній світогляд та уявлення про діяльність та послуги служби зайнятості.

Додати коментар