В пункті пропуску «Бориспіль» зафіксовано спробу контрабанди майже 3,5 кг кокаїну

Управлінням протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС у співпраці з ГУБКОЗ СБ України попереджено переміщення нашим співвітчизником через митний кордон України наркотичного засобу кокаїну.

Чотири пакети загалом майже з 3,5 кг кокаїну було виявлено після перетину білої лінії, яка позначає закінчення проходження митного контролю в режимі „зелений коридор”, у багажі нашого співвітчизника, який прибув на територію України авіарейсом з Панами транзитом через Німеччину. Як виявилося, в подальшому наркотик планували переправити до Ізраїлю.

Пакети зі спресованою порошкоподібною речовиною білого кольору знаходились у спеціально виготовленій схованці в подвійному дні багажної валізи громадянина.

Таким чином громадянином України вчинено дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України пресованої порошкоподібної речовини білого кольору, яка, згідно експрес-аналізатора наркотичних засобів «M.M.C. International B.V.», містить у своєму складі наркотичний засіб кокаїн, з приховуванням від митного контролю, а саме з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників).

Складено протокол про порушення митних правил за ст.483 Митного кодексу України.

Матеріали справи вилучені СБУ в рамках кримінального провадження.

СБУ та правоохоронними органами Ізраїлю по даному факту була проведена міжнародна контрольована поставка.

Довідково: серед виявлень Київською митницею ДФС у 2018 році контрабанди наркотичних засобів та прекурсорів (складових для виготовлення наркотиків):

  1. В пункті пропуску «Бориспіль» громадянином Ізраїлю транзитним авіарейсом «Варшава-Київ-Тель-Авів» переміщувалось 5400 кокаїну. Повідомлення про ознаки кримінального правопорушення направлено до слідчого відділу УСБУ.
  2. У приватному відправленні з Китаю на адресу приватної особи в України направлялося 1 кг фінілацетону (прекурсору). По даним фактам до слідчого відділу УСБУ в м. Києві та Київській області направлені повідомлення про скоєння злочину.

ГУ ДФС у Київській області

Додати коментар