Закономірні результати децентралізації у місті

Четвертий рік в країні триває реформа децентралізації. Донині є противники цих нововведень в державі. Проте все більше плюсів і добрих прикладів наводять прихильники реформи, кажучи, що децентралізація – це розвиток, робочі місця та процвітання економіки. Такої ж думки дотримується і мер Переяслава Тарас Костін.

«Дуже добре, що децентралізація почалася саме з фінансів. Міста отримали додаткові кошти, які використовують саме так, як потрібно громадам. Бюджет нашого міста у порівнянні з 2015 роком значно зріс. Що це дало? Збільшилася кількість реалізованих інфраструктурних проектів: будівництво і ремонт доріг, прибудинкових територій… Усі роботи, які ми зробили за період з початку старту фінансової децентралізації стали можливими саме завдяки цій реформі. Звичайно, що після фінансової децентралізації містам почали передавати додаткові повноваження, а з ними і витрати, яких раніше ми не мали.

Значно розширився перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту доріг у співфінансуванні із обласним бюджетом. 

Центр надання адміністративних послуг забезпечував якісний професійний прийом суб’єктів звернень. Переяслав активно продовжує розвивати сервісний підхід до обслуговування громадян. Як і наші колеги з інших країн, ми робимо пріоритетним запровадження онлайн-послуг, які надають можливість користуватись публічними послугами 24/7 з будь-якого зручного місця. Однак важливим напрямком залишається підвищення якості надання офлайн-послуг шляхом автоматизації роботи центрів надання адміністративних послуг. Тому ми ініціювали впровадження у місцевому ЦНАП типової інформаційної системи для забезпечення єдиних високих стандартів роботи ЦНАПів, яка має назву «Вулик».

2019 рік – оголошено роком спорту  в місті. На 2019 рік – передбачено понад 5 млн. грн. При збільшенні фінансування  стало можливим  проведення більшої кількості спортивно-масових заходів та змагань.

За підтримки Служби у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної адміністрації діти пільгових категорій відвідують обласні заходи та свята.

  На виконання Програми відпочинку та оздоровлення дітей міста Переяслава-Хмельницького на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням сесії міської ради 30.11.2017 №12-45-VII, в міському бюджеті на 2018 -2019 роки  передбачено по 600 тисяч гривень.

У 2017 році було передбачено 200 тисяч гривень. У 2016 – 56 тисяч гривень.

Щорічно служба у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної адміністрації надає можливість оздоровитися дітям пільгових категорій з міста, а саме: у 2016 році охоплено було 187 дітей, у 2017 році 163 дітей, а у 2018 – 297 дітей.

Є певні труднощі, але, вважаю, це труднощі перехідного етапу, які минуть, все стабілізується. Важливо, що процес пішов і він позитивний. Зупинятися не можна, треба продовжувати втілювати цю реформу. Звичайно, що є чимало противників цієї реформи, але сподіваємося, що вона буде рухатися вперед з урахуванням тих побажань, які даватимуть громади», повідомив Тарас Костін.

 

Додати коментар