Профорієнтація учнівської молоді – робота на майбутнє

Вибір професії – це справа  не одного дня, недарма кажуть, що вибір професії – це друге народження людини. Від того, наскільки правильно вона  обере  свій життєвий шлях, залежатиме, яке місце в суспільстві   буде  займати.

Щоб запобігти помилок у виборі професій, необхідна психологічно і педагогічно доцільна, систематична робота з профорієнтації з учнівською молоддю. Старшокласникам часто бракує інформації, що стосується питань професійного вибору в сучасних соціально-економічних умовах.

14 березня 2019 року,  Переяслав-Хмельницькою міськрайонною філією КОЦЗ, було організовано Профорієнтаційну екскурсію до Переяслав-Хмельницького відділення ПАТ «Креді Агріколь Банку», з метою підвищення фінансової та економічної грамотності молодого покоління, а головне дати можливість школярам безпосередньо познайомитися з професіями, отримати інформацію з першоджерел, поспілкуватися з фахівцями своєї справи. У заході прийняли участь  учні 11 класу Переяслав-Хмельницької гімназії.

Екскурсію офісом банку провів керівник відділення, Шамрай Михайло Сергійович. На початку зустрічі учнів коротко ознайомили з історією банківської установи, з умовами, в яких працюють співробітники банку. Михайло Сергійович  висвітлив основні функції і завдання усіх спеціалістів, а також розповів, як взаємодіють між собою усі відділи. На прикладі установи показав, як працює банківська система України, створюються інноваційні продукти, а також які можливості і перспективи чекають на працівників банку. Учні змогли дізнатися про департаменти відділення та інновації у банківській сфері. 

Керівник відділення детально ознайомив молодь з основними людськими та професійними якостями, які потрібні для того, щоб працювати банкіром, дав відповідь на всі запитання учнів стосовно складності і відповідальності в роботі, та проходження всіх етапів кар’єри банківського співробітника.

В свою чергу директор філії Любов Красова ознайомила випускників з станом ринку праці нашого регіону та розповіла про інформаційні ресурси партнерів Державної служби зайнятості (Проект «CareerHub» – електронний ресурс, «Моя професія: консультаційна мережа, та Платформу з професійної орієнтації та розвитку кар’єри ), які можуть зацікавити учнівську молодь і допомогти у виборі не лише професії а й навчального закладу.

Організація таких професіографічних екскурсій розширює світогляд учнів та допомагає у виборі майбутнього професійного шляху.

Додати коментар