На соцзабезпечення мешканці Київщини спрямували на третину більше єдиного внеску аніж торік, – Олексій Кавилін

За повідомленням начальника ГУ ДФС у Київській області Олексія Кавиліна, надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за січень-лютий 2019 року складають 1,5 млрд. грн. Окремо він підкреслив, що такий показник на 28% або 331 мільйон гривень перевищує минулорічний.

«На динаміку сплати ЄСВ позитивно вплинуло збільшення розміру мінімальної заробітної плати з 1 січня 2019 року, а також низка інших заходів, зокрема, роз’яснення громадянам положень законодавства у сфері легального працевлаштування та контроль з боку фіскальних органів за його дотриманням. Такі комплексно здійснені заходи створюють передумови для детінізації зайнятості та офіційного працевлаштування населення. Завдяки легальним доходам мешканців Київщини забезпечуються реальні надходження ПДФО, військового збору, єдиного соціального  внеску та створюються соціальні гарантії працюючим», – зазначив Олексій Кавилін.

 Головне управління ДФС у Київській області інформує, що у зв’язку зі збільшенням  з 01 січня 2019 року розміру мінімальної заробітної плати до 4173,0 грн., змінились розміри мінімального страхового внеску (з 01.01.2019р. – 918,06 грн.) та максимального страхового внеску(з 01.012019р. – 13770,90грн.) на місяць.

Із 2019 року ЄСВ  установлено у розмірі 8,41%  до визначеної бази нарахування внеску для найманих осіб з інвалідністю, які працюють у ФОПів, у т.ч. тих, які обрали спрощену систему оподаткування – це встановлено новою редакцією до част.13 ст.8 Закону України від 08.07.2010 №2464-УІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»

Нагадуємо, що нарахування ЄСВ у розмірі 8,41% розпочинається з дати встановлення групи інвалідності (але не раніше  одержання роботодавцем завіреної копії довідки до акта огляду в МСЕК) та закінчується датою припинення інвалідності на підставі рішення даної комісії.

ГУ ДФС у Київській області

 

Додати коментар