«MoPED» у Переяславі: другий день коуч-тижня у сковородинівській альма-матер

У вівторок, 12 березня 2019 року, у стінах ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» продовжилася робота тренінгів і семінарів у рамках Міжнародного проекту програми ЄС Erasmus+ KA2 №586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP «Модернізація педагогічної вищої освіти з використанням інноваційних інструментів викладання – MoPED».

Учасники проекту продовжили працювати у двох групах. Перша група науковців, до якої увійшли представники ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського та Луганського національного університету імені Тараса Шевченка працювала над темою «Обчислювальне мислення». Друга група, яку представляли науковці з Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Київського університету імені Бориса Грінченка та Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського зосередила увагу на темі – «Розвиток підприємницької компетентності та шляхи формування підприємницької особи» (Частина 2).

Робота у групах проходила надзвичайно творчо і продуктивно. Учасники активно залучилися до процесу навчання і використання технології віртуальної мобільності. Після перерви на каву гості мали нагоду отримати задоволення від чудового музичного привітання Заслуженого працівника культури України, лауреата і переможця численних конкурсів та фестивалів, доцента Миколи Губаря.

По обіді робота продовжилася. Перша група учасників взяла участь в обговоренні теми «Система GO-LAB: Робота на власній ILS (Незалежне дослідницьке середовище)». Результатом тренінгу стало неабияке зацікавлення аудиторії у проектуванні власних середовищ дослідницького навчання онлайн і бажання подальшої співпраці у Міжнародному проекті.

Друга група зосередила роботу на оцінці результатів навчання, яке було розпочато в перший день тренінгів. Тренінг проводився в інтерактивному форматі, що дозволило всім учасникам брати активну участь у дискусіях та обговореннях, ділитися досвідом, розробляти власні стратегії та ідеї.

Науковці із різних регіонів України належно оцінили актуальність розглянутих питань, акцентуючи особливу увагу на інтерактивному форматі проведення тренінгу, та виявили неабияку зацікавленість у подальшому поглибленні отриманих знань.

Згодом, гості мали змогу ознайомитись із ресурсами в бібліотечному середовищі та взяти участь у майстер-класі «Арт food-relax» (Смак емоцій), який проводили викладачі кафедри менеджменту освіти і практичної психології Наталія Бочаріна та Світлана Бєлякова. Учасники опанували відповідну техніку з розпису пряників; кожен з них розмалював декілька  смаколиків, якими можна було б поласувати за горнятком запашної кави.

Прес-служба університету

Додати коментар