«Книга нас вчить, як на світі жить!» – стверджують почесні читачі бібліотеки

Є тільки один спосіб стати культурною людиною – читання.

                                                                                                                         А. Моруа

Ми живемо у світі, пронизаному новизною. За вікном ХХІ століття: світ давно опанував новітні технології і зараз всіх об’єднує  Інтернет. Просунута в технічному плані молодь давно освоїла ноутбуки, комунікатори, електронні книги-букрідери тощо. Здається, що традиційній книзі вже не залишилось місця в житті сучасного юнацтва. Та проводячи опитування серед студентів нашого університету про те, чим для них є книга, багато молоді відповідає:  «естетична та душевна насолода», «спосіб вільно, цікаво провести час», «засіб тренування розуму», «занурення в свої думки», «можливість помріяти» тощо. Отже, виходить, що книги відіграють важливу роль в житті юнацтва. І не дивлячись на те, що світ сповнений новітніми технологіями та все ж друкована книга з цим усім не зрівняється. Доказом цього є відзначення переможців щорічного конкурсу «Кращий читач року», який проводить бібліотека Переяслав-Хмельницького педагогічного університету імені Григорія Сковороди. Рейтинг читацької активності протягом року визначають працівники відділів обслуговування бібліотеки, які і висувають на здобуття почесного звання «Кращий читач року» номінантів. Це найактивніші, найерудованіші, творчі особистості, справжні лідери читання.

Цьогорічний конкурс «Кращий читач року» проходив 5 березня. Гостей цієї приємної події привітала директор бібліотеки Ольга Шкира. У своєму виступі вона подякувала читачам за відданість бібліотеці, любов до книги і читання, бережливе ставлення до книжок та активне відвідування бібліотеки, адже без читачів нема і бібліотеки. 

Отже, кращими читачами серед викладачів у номінації «За вміння використовувати довідково-бібліографічний апарат, за систематичне відвідування бібліотеки та шанобливе ставлення до книг і працівників бібліотеки»  стали: Микола Корпанюк – доктор філологічних наук, професор, керівник Центру Сковородинознавства; Олена Дзюбенко та Інна Дудка – викладачі кафедри географії , екології та методики навчання.

Серед студентів «Кращими читачами 2018 року» відзначені:

Арсеній Каліка – студент І курсу соціоісторичного факультету, Ірина Панченко – студентка 4 курсу соціоісторичного факультету. Серед студентів І курсу філологічного факультету переможцями визнані: Поліна Борисова, Дарина Кириленко, Вікторія Козоріз та Каріна Палатна.

Після нагородження для почесних читачів було підготовлено цікавий подарунок: перегляд документального фільму «Скарби нації». Повернення своєї історії».

Також вже традиційно з 25 лютого по 7 березня в читальній залі «Чумацький шлях» проходять Дні інформування. До уваги користувачів книгозбірні представлено широкий спектр друкованих видань різної тематики та періодичні видання, які поповнили фонди книгозбірні. Тож, завітайте до книгозбірні для ознайомлення з книжковими новинками.

Колектив бібліотеки щиро вітає кращих читачів року та бажає міцного здоров’я, творчої наснаги і подальших успіхів у навчанні та праці.

Ольга Науменко

 

Додати коментар