23 березня відбудеться офіційне відкриття пам’ятника воїнам АТО. До цієї події вже розпочали підготовку

Уже який рік поспіль триває війна на сході України… За цей час десятки тисяч наших земляків зі зброєю в руках відстоюють свободу і незалежність країни. Із Київщини горнило війни пройшли тисячі наших чоловіків та жінок. На жаль, чимало з них назавжди лишилися на полі бою… Тому аби пам’ять про героїв вічно була в наших серцях по українських містах і селах постають монументи загиблим…

На Київщині, вже є такі пам’ятники – у Фастові, Борисполі… 23 березня пам’ятник загиблим бійцям постане і у Переяславі-Хмельницькому за участі меценатів проекту, учасників АТО, гостей Переяслава та громадськості міста.

Історія створення пам’ятника наступна: ще в серпні місто відвідав Віталій Ярема, наш відомий земляк, який народився на переяславській землі й ніколи не втрачав зв’язок із рідними місцями. Ще тоді, під час зустрічі з міським головою Тарасом Костіним, бійцями АТО, а нині ООС, людьми, які не дивлячись на свій, подекуди молодий вік, перебуваючи на передовій, вже не раз дивилися в очі смерті. Під час розмови й пролунала думка про те, що треба якось вшанувати пам’ять земляків – переяславців, що загинули на сході країни. Створили робочу групу, куди увійшли і колишні військовослужбовці, й волонтери і місцеві підприємці. Як ми вже раніше повідомляли, за задумом ініціаторів та меценатів проекту, в основу пам’ятника закладено образ реальної людини з нашого краю, яка віддала своє життя за Батьківщину. За розроблення монументу взявся відомий в Україні митець – скульптор Володимир Микитенко.

11 березня міський очільник провів робочу нараду по підготовці до офіційного відкриття пам’ятника воїнам-учасникам антитерористичної операції. У заході взяли участь заступники міського голови Валентина Губенко і Наталія Устич, керуюча справами виконавчого комітету Ольга Гребенщикова, заступник голови РДА Анна Скляренко, керівник апарату РДА Валерій Перчук, головний архітектор міста Анна Степаненко, начальник управління капітального будівництва, житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування, земельних відносин та ДАБК Олена Шосталь, представники комунальних служб міста, відділу культури і туризму, поліції, учасники АТО та ін.

Присутні, безпосередньо у сквері, де заплановано встановлення пам’ятника, детально обговорили  усі етапи роботи з благоустрою прилеглої території, її озеленення та освітлення. Після цього усі разом перейшли для узгодження деталей у зал засідань міської ради, де спільно було вирішено певні організаційні нюанси, обговорено сценарний план урочистого відкриття та сам формат цього заходу. 

Нагадуємо, урочисте відкриття пам’ятника воїнам-учасникам антитерористичної операції заплановано на 23 березня 2019 року за участю перших осіб держави та області.

За попередньою домовленістю ще одна робоча нарада з цього приводу відбудеться у п’ятницю, 15 березня.

 

Додати коментар