В Переяславі-Хмельницькому відзначили 205-ту річницю дня народження Тараса Шевченка

Сьогодні, 9 березня, коли не лише в Україні, а й по всьому світові багато хто відзначає 205 річницю з дня народження Тараса Шевченка, у Переяславі-Хмельницькому відбулися урочисті заходи. Як відомо, доля чи не найвидатнішого українця була тісно пов’язана з нашим містом. Тут він не раз бував, написав немало своїх видатних творів. А найвідомішим місцем його перебування був будинок його близького приятеля лікаря Андрія Козачковського, в якому нині розміщується музей “Заповіт”

На подвір’ї цієї історичної садиби зібралося немало місцевих шанувальників Кобзаря, серед них міський  голова Переяслава-Хмельницького Тарас Костін, заступник міського голови Валентина Губенко,заступник голови Переяслав-Хмельницької райдержадміністраціїЇ Анна Скляренко,  директор НІЕЗ “Переяслав” Олексій Лукашевич, професор місцевого педуніверситету Микола Корпанюк та інші.

Учасники заходу немало говорили про роль Шевченка у боротьбі за незалежність України, ту велику літературну спадщину і особистий моральний приклад, які він залишив для нащадків. 

Після невеликого мітингу до пам’ятника Шевченку поклали живі квіти.

Додати коментар