Голова КОДА: На Київщині відкриють реабілітаційний центр для учасників АТО

У залі Київської ОДА очільник Київщини звітував про виконану роботу за 2018 рік, першочергово мова йшла про поставлені Президентом завдання при призначенні Терещука на посаду.

«Основні свої завдання я виконав. План розвитку Київської області до 2021 року розроблено, моя команда його втілює», — наголосив губернатор.
За його словами, одним із головних питань є створення об’єднаних територіальних громад (ОТГ). Терещук зазначив, що кожен окремий район має право об’єднатися в одну громаду і таке об’єднання буде найкращим. «Багаті села повинні об’єднуватися з бідними, інакше бути не повинно», — вважає очільник області.
Зі слів Терещука, він побував у 18 районах Київської області, бачив усі проблеми; також 2019 рік на Київщині оголошено роком дитини – більше приділятиметься уваги оновленню та будівництву дитячих навчальних закладів та розвитку інклюзивної освіти. Повідомлялося, що на освітню галузь області в 2019-ому виділено понад 6 млрд грн.
Також губернатор виділив важливість розбудови медичних амбулаторій. За його словами, до кінця року в області має відкритися 46 закладів первинної допомоги, а в липні активно розпочне роботу новий напрям медицини — телемедицина.
Окремо мова йшла про екологічний стан області, зокрема, порушилося питання очисних споруд та сміттєвого полігону на Бориспільщині. Губернатор зазначив, що питання він особисто тримає на контролі.
Новиною стала інформація про плани області відкрити реабілітаційний центр для учасників АТО і пошуки приміщення для цього серед комунальних будівель Києва; питання має реалізуватися в найближчі терміни.
Після завершення прес-конференції губернатор провів робочу нараду з представниками районних ЗМІ, де журналісти спілкувалися із Терещуком, одним із головних тем стало створення ОТГ.

Додати коментар