Відбувся всеукраїнський волонтерський табір «Будуємо Україну Разом»

20 лютого у залі засідань міської ради всеукраїнський волонтерський табір «Будуємо Україну Разом» провів зустріч з громадою.

„Будуємо Україну Разом” (БУР) – це культурно-освітній проект, який через волонтерство об’єднує активну молодь, виховує в ній соціальну відповідальність та розвиває локальні громади у різних куточках України.

Презентували проект «Будуємо Україну Разом»: Піонерська Віра – регіональний менеджер та Володимир Франт – координатор будови.

Під час зустрічі команда проекту розповіла присутнім про діяльність організації «Будуємо Україну разом», її принципи та реалізовані проекти. Організація позиціонує себе як об’єднання добровольців, яке завдяки спільний роботі активізує молодь для ефективного розвитку України загалом. БУР працює в трьох основних напрямках – допомога родинам, які опинилися в скруті, – це, зокрема, допомога з відновлення житла; створення громадських просторів (молодіжних платформ) для спілкування; неформальна освіта й здоровий відпочинок молоді.

Проект об’єднує місцеві громади, створює молодіжні хаби та формує мережу волонтерів із різних регіонів країни. В рамках проекту БУР споруджуються громадські простори, а міста прикрашаються вуличним мистецтвом.

Упродовж 2014–2018 років діяльності до БУРу долучилося понад 2000 волонтерів, які працювали в 40 населених пунктах і змогли допомогти 180 сім’ям.

Стати волонтером одного з таборів зможе кожен, хто матиме бажання допомагати людям. Робота не вимагає спеціальних будівельних навичок – лише ваше бажання та вільний час.

 

Додати коментар