“До творчості через віки”

Таку назву має виставка, яка розпочала роботу в Музеї «Заповіту» Т. Г. Шевченка НІЕЗ « Переяслав». Експонатами виставки стали роботи вихованців двох гуртків декоративно-ужиткового мистецтва: «Дизайн композицій» – вироби із соломки (керівник – Тетяна Буторіна) та «Сувенір» – композиції із бісеру (керівник – Ірина Омельяненко) Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді міста Переяслава-Хмельницького (директор Ніна Товкун).
Під час відкриття виставки з вітальним словом до присутніх звернулися перший заступник генерального директора Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» Анна Петруня, заступник міського голови з гуманітарних питань Губенко Валентина Валеріївна та методист методичного кабінету відділу освіти Переяслав-Хмельницької міської ради Сулима Степан Степанович. Вони вказували на важливість збереження традицій народного декоративного мистецтва та висловили впевненість у тому, що сама атмосфера музею, його експонати стануть стимулом творчого натхнення, нових ідей та нових творчих робіт!
Ірина Омельяненко, заступник директора БХТДЮМ з навчально-виховної та методичної роботи, подякувала адміністрації та всім працівникам НІЕЗ «Переяслав» за інновації в роботі музеїв міста, безпосередніми учасниками яких стали педагоги та вихованці Будинку художньої творчості. Тільки за цей 2018-2019 навчальний рік педагоги БХТДЮМ разом зі своїми гуртківцями проводили різні форми освітньої роботи на базі музеїв міста. Це майстер-класи з декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва в музеях Академіка Заболотнього, Трипільської культури та Заповіту Т. Г. Шевченка; це патріотичні хвилини із дітьми-лідерами в музеї Кобзарства та Заповіту; відкрите заняття із соломоплетіння гуртка «Дизайн композицій» в музеї Трипільської культури; це участь у конкурсах, які проводить НІЕЗ і ось сьогодні відкривається виставка робіт гуртківців. Ірина Іванівна наголосила, що виставка дитячих робіт в історичних стінах музею, які бачили Тараса Шевченка – це велика честь, висока оцінка роботи педагогів та їх вихованців!
Патріотичні пісні у виконанні вихованців ансамблю «Dream Star» вокальної студії «Акорд», керівник Анна Сахно та романтична українська пісня в обробці Тіни Кароль у виконанні Соломії Радевич, вихованки гуртка «Міська рада дітей Переяслава» (керівник Ніна Товкун) гармонійно впліталися в сценарій дійства, ведучою якого була Анна Сахно, завідуюча відділом організаційно-масової роботи БХТДЮМ.
Усі присутні на відкритті виставки відчували свою причетність до історії та культури свого міста. Адже звернення до традиційних народних ремесел формує дух національної свідомості, а через творчість і передачу знань і вмінь від майстра до учня продовжується нерозривний зв’язок поколінь.

Додати коментар