В Україні кардинально зміниться порядок видачі субсидій: у чому суть

Починаючи з березня 2019 року протягом трьох місяців близько 4 млн домогосподарств в Україні отримають виплату субсидій у готівковій формі.

Таку заяву зробив міністр соціальної політики Андрій Рева під час селекторної наради в четвер, 14 лютого, передає прес-служба Мінсоцу.

“Уже в березні 2019 ці домогосподарства отримають гроші в розмірі призначеної їм субсидії за лютий, у середньому це становить близько 1,5 тисячі гривень. Аналогічні виплати вони отримають у квітні (за березень) і травні (за квітень) 2019”, – роз’яснив він.

“Виплата субсидій у готівковій формі буде здійснюватися органами Пенсійного фонду тим особам, які отримують пенсії (близько 70% усіх одержувачів), і таким же шляхом, як виплачуються пенсії: або перерахування коштів на пенсійні рахунки в банках, або виплата через поштові відділення, зокрема, з доставкою додому”, – повідомляє прес-служба.

При цьому, пенсіонери нададуть можливість отримати грошову компенсацію одночасно з пенсією.

 “Таким чином, громадяни зможуть самостійно контролювати своє споживання житлово-комунальних послуг та своєчасну сплату в повному обсязі підприємствам-постачальникам послуг рахунків за них (а не розмір обов’язкового платежу, як було раніше)”, – підсумував Рева.

Як раніше вже повідомлялося:

 

Додати коментар