Вийшов друком черговий номер журналу “Краєзнавство” (2018, #3). Свої напрацювання у ньому презентували і переяславські краєзнавці Ірина Бова та Микола Богатир

медаль 90 роківВийшов друком підготовлений Національною спілкою краєзнавців України черговий випуск журналу “КРАЄЗНАВСТВО” (2018, №3).

Представлені у номері статті згруповано за декількома “класичними” рубриками (“Літопис українського краєзнавства”, “Історія міст і сіл України: історико-теоретичні проблеми вивчення”, “Бібліотечне краєзнавство: сутність, функції, напрями”, “Краєзнавство в особах”, “Краєзнавство і туризм”, “Історія України в світлі регіональних досліджень”, “Наукова інформація”, “Огляди”), а також Премія Тронька 2018присвяченими ювілейним і пам’ятним датам (“До 100-річчя утворення Західноукраїнської Народної Республіки”, “До 50-річчя появи роману Олеся Гончара «Собор»”, “До 80-річчя Великого терору”).

Загалом, випуск включає 29 публікацій (статі, інформаційні повідомлення та наукові огляди) істориків-краєзнавців із різних регіонів України: Києва, Полтави, Чернівців, Луцька, Рівного, Івано-Франківська, Сум, Харкова, Одеси, Переяслав-Хмельницького, Ірпеня та ін.

Своє дослідження “Вікові дуби Переяславщини як об’єкти природоохоронної та культурної спадщини” оприлюднили у журналі і переяславські краєзнавці – Ірина Бова та Микола Богатир (м. Переяслав-Хмельницький). 

Повнотекстовий варіант випуску.

Додати коментар