Від сплати податку нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, надійшло 295 млн. грн. за 2018 рік

За 2108 рік до місцевих бюджетів Київщини надійшло 295 мільйонів гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.  Про це повідомив начальник ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін. За наданою ним інформацією, у порівнянні з 2017 роком, цей показник зріс більше ніж у півтора рази – 53%, що у грошовому еквіваленті дорівнює 103 мільйонам гривень.

Так, фізичні особи сплатили 82,6  млн. грн., що у два рази перевищує надходження 2017 року, а сума додаткових коштів складає 43,4 млн. грн.

У свою чергу, юридичні особи перерахували до місцевих скарбниць 213  мільйонів гривень із динамікою росту до 2017 року 139% та додатковою сумою у 59 мільйонів гривень.

Зідно зі ст. 266 Податкового кодексу України, платниками податку на нерухомість є фізичні та юридичні особи – власники житлової та нежитлової нерухомості. Базою  оподаткування  податком на нерухоме майно є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, у тому числі його часток. База  оподаткування  зменшується: для квартир, незалежно від їх кількості – на 60 кв. метрів, для житлових будинків, незалежно від їх кількості – на 120 кв. метрів, для різних типів  об’єктів житлової нерухомості, в т. ч. їх часток (у разі одночасного перебування у власності  платника податку квартири  та житлового будинку або їх часток) – на 180 кв. метрів. Власники нерухомості сплачують податок раз на рік  лише за  квадратні метри, які перевищують вказану кількість. Ставки податку встановлюються місцевими радами, проте вони не можуть перевищувати 1,5 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на початок звітного року (у 2018 році – 48 грн. за 1 кв. метр).

ГУ ДФС у Київській області

 

Додати коментар