Переяславці відзначили свято Водохреща

Щороку, 19 січня, вся Україна святкує велике православне свято – Хрещення Господнє.

Традиційно у цей день вранці прийнято ходити до церкви, а після Богослужіння йти занурюватися у річках та водоймах, які освячуються хрестом і молитвою на спомин про хрещення Ісуса Христа. Саме тому вважається, що з цього часу вода в них стає цілющою і весь рік дарує людям здоров’я та сили, захищає від лиха та сповнює життєвою енергією.

19 січня поблизу ресторанно-розважального комплексу “Любокрай” міста Переяслава-Хмельницького відбулося фольклорно-етнографічне свято «Водохрещення Господнє».

До святкового дійства долучилися: заступник міського голови Валентина Губенко, секретар міської ради Петро Бочарін, депутати міської ради, члени виконавчого комітету, представники установ, підприємств та організацій, жителі  та гості міста.

Із цієї нагоди священик Православної Церкви України Михайло відправив водосвятний молебень.

У ході заходу усі охочі, і була це переважно молодь, мали змогу зануритися в оcвячену воду Дніпра та  пригоститися гречаною кашею і чаєм з польової кухні, придбати шашлики та ще багато смаколиків. Також бажаючі мали змогу сфотографуватися із живими куркою та півником.

Фольклорно-етнографічне свято «Водохрещення Господнє» підготували і провели працівники відділу культури та туризму Переяслав-Хмельницької міської ради, комунальні та рятувальні служби міста.

Велелюдно було цього дня і біля “Старої Греблі”, де обряд водосвяття звершував о. Дмитро Волошин.

Додати коментар