Завдяки голу Левченка футболісти “Переяславщини” пройшли в наступну стадію Кубку Київської області

Лише в двох зустрічах гору взяли першолігові колективи, скориставшись прихильністю фортуни в післяматчевій серії пенальті. За цікавим збігом обставин обидва поєдинки завершилися з однаковим результатом.

У Денихівці тетіївці двічі вели в рахунку. спочатку Митник замкнув простріл партнера, потім Алефіренко скористався з передачі Булгакова. Та найкращий першоліговий футболіст минулого сезону Килипенко в обох випадках поновлював рівновагу. Господарі переважали бориспільців, залюбки вправляючись в коротких передачах і використовуючи вільний простір на чужій половині. А вищолігові футболісти, навпаки, нервували і шукали причини локальних невдач у партнерах і арбітрах. Не дивно, що саме виваженості забракло бориспільцям у післяматчевій серії. Героєм лотерейних випробувань став голкіпер «Шевченківського» Зуєв, який узяв аж два пенальті.

«Моноліт» поступився в Бородянці, виграючи по ходу зустрічі два голи. Проте завзятий «Титан» виявив рідкісну волю до перемоги, зрівняв рахунок у середині другого тайму впродовж трьох хвилин. А в драматичній перестрілці після фінального свистка арбітра-дебютанта Мельниченка саме бородянці відсвяткували тріумф. Команди виконали по вісім пенальті, а змарнували свої шанси чи не найдосвідченіші в обох колективах — киянин Страмоух і бородянці Грама та Василь Червонюк.

Страж воріт опинився в епіцентрі уваги і в Яготині, але там до нього були претензії. Вишневський, за свідченням спостерігача арбітражу Киряхна, винен у трьох пропущених м’ячах. Яготинці, зрештою, замінили його, але надолужити згаяне не змогли. Віртуозний гол із штрафного знову провів заслужений ветеран «Зорі» Швець.

Інший екс-професіонал — Зелді зі Бзова — забив усі чотири м’ячі у Богуславі. Були серед них особливо видовищні: зміщуючись з флангу до центру, Зелді технічним обвідним ударом у стилі Ярмоленка відправляв м’яч у дальній кут воріт. А от Левченко приніс успіх переяславцям, які, до речі, уперше в історії проводили кубковий матч поза рідним містом, за дещо курйозних обставин. Доки білоцерківський захисник намагався поправити екіпірування, переяславець обікрав його і позбавив рідну команду післяматчевих хвилювань. А в Березані оболонці вирвали перемогу завдяки результативним контратакам, застрільником яких був енергійний Литченко, хоча «Дружба» мала також нагоди відсвяткувати успіх. Але чи то досвіду забракло господарям, чи звичайного талану, однозначно сказати ваджко. Радше всього, і того і того порівну. Тим часом найпомітнішим на старті васильківської зустрічі став баришівець Кемфор. Спочатку він заробив перше попередження в зустрічі, а потім і повів лік голам, реалізувавши технічним ударом штрафний.

КУБОК КИЇВЩИНИ-2017. 1/16 фіналу. 9 травня, вівторок

ФК ВАСИЛЬКІВ — ПАТРІОТ (Баришівський район) — 0:3 (Кемфор, 9, Яременко, 47, 52, пн).

АРСЕНАЛ-Мала Снітинка (Фастів-Фастівський район) — ФК БРОВАРИ — 3:0 (технічний результат).

МЕЛІОРАТОР (Київ) — ЛЮБОМИР (Ставище) — 1:2 (Огурченко, 68 — Нінічук, 4, Біленко, 79).

ДРУЖБА (Березань) — ОБОЛОНЬ-БРОВАР-2 (Київ) — 0:2 (Гамула, 61, Литченко, 76).

КРИСТАЛ (Яготин) — ЗОРЯ (Владиславка) — 0:5 (Сокирка, 19, пн, Швець, 48, 56, Співаков, 74, Мартиненко, 85). Вилучення: Біда (Кристал, 63).

ТИТАН (Бородянка) — МОНОЛІТ (Київ) — 2:2 (Вас.Червонюк, 67, Горицький, 69 — Ізергін, 40, Віслевський, 61), серія пенальті — 5:4.

ДГ ШЕВЧЕНКІВСЬКЕ (Тетіївський район) — БОРИСПІЛЬ-ФАВОРИТ (Бориспіль) — 2:2 (Митник, 12, Алефіренко, 80 — Килипенко, 32, 86), серія пенальті — 5:4.

РОСЬ (Біла Церква) — ПЕРЕЯСЛАВЩИНА (Переяслав-Хмельницький) — 0:1 (Левченко, 82).

ФК БОГУСЛАВ — АВАНГАРД (Бзів) — 0:4 (Зелді, 20, 47, 86, 90+3).

ДІНАЗ (Вишгород) — КРИСТАЛ (Козин) — 1:2 (Скаскевич, 90+1, у свої ворота — Панічев, 4, Кульгук, 67).

ЗДВИЖ (Маковище) — МЕЖИГІР’Я (Нові Петрівці) — 0:2 (Постоловський, 55, Семеній, 80).

Додати коментар