До уваги роботодавців!

До уваги роботодавців!

Річний звіт по квоті за 2018 рік, з 8 січня 2019 року подається за новою формою!  

Відповідно до Наказу Міністерства соціальної політики від 23.11.2018 року №1763 затверджено Зміни до Порядку надання роботодавцями державній службі зайнятості інформацію про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

 Підприємствам, установам та організаціям з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб встановлюється квота у розмірі 5 відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік.

Роботодавці – підприємства, установи та організації з чисельністю штатних працівників від 8 осіб повинні інформувати щороку, не пізніше 1 лютого після звітного року, службу зайнятості про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню (перелік квотної категорії  зазначено у ч.1 ст.14 Закону України «Про Зайнятість населення»).

У разі невиконання роботодавцем протягом року квоти для працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, з нього стягується штраф за кожну необґрунтовану відмову у працевлаштуванні таких осіб у межах відповідної квоти у двократному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент виявлення порушення (ст. 53 ЗУ «Про зайнятість населення).

За довідками звертатись за адресою: м. Переяслав-Хмельницький,  вул. Шевченка, 23 каб. №14 телефон для довідок: (04567) 5-16-82, (04567) 5-53-95.

Додати коментар