Екоупаковка з України перемогла у престижному міжнародному конкурсі

Всесвітня Пакувальна організація (World Packaging Organisation) в рамках конкурсу WorldStar Awards 2019 визначила переможців та володарів головних нагород. Українське пакування для мережі швидкого харчування опинилося серед переможців, пише Food& Mood. Цьогоріч на WorldStar Awards подали 319 зразків пакування з 35 країн. Оцінку учасників і вибір переможців проводило міжнародне журі, що складалося з експертів з різних країн. Кращу упаковку визначали за основними критеріями: ергономічність, дизайн, екологічність та безпека. На конкурс українські виробники направили 8 зразків і здобули перемогу в двох номінаціях. Одним з переможців стала “Упаковка Локшина-кап”, вироблена ТМ FOODinBOX для мережі fast-healthy ресторанів Salateira.

Інновація полягає в унікальній конструкції пакування, завдяки якій страви тривалий час зберігають температуру, смак і аромат. Більше того, через спеціальний отвір зручно додавати до локшини соус. І він не витікатиме, якщо коробку потрусити, щоб всі інгредієнти перемішалися. Завдяки спеціальній перфорованій стрічці, яка відривається одним рухом, паковання легко перетворити на глибоку тарілку. Тож можна швидко і комфортно пообідати будь-де.

До речі, пакування виготовлене зі 100% целюлозного картону і може бути утилізоване і спрямоване на вторинну переробку, що дозволяє віднести його до eco-friendly продуктів. У компанії, для якої було створено ці коробки та стаканчики, зазначають, що воно має бути не лише екологічним, але й використовуватися як комунікаційна платформа — і саме цього намагалися досягнути. Переможець отримає свою нагороду в травні 2019 року в Празі.

Додати коментар