Відбувся майстер-клас з розпису ялинкових прикрас

2 січня у приміщенні будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Джерело» старший науковий співробітник НДВ історичного краєзнавства НІЕЗ «Переяслав» Наталія Ревега спільно із службою у справах дітей та сім’ї виконкому Переяслав-Хмельницької міської ради провела майстер-клас з розпису ялинкових прикрас за мотивами Марії Приймаченко.

Захід був присвячений річниці народження української народної художниці, представниці «наївного мистецтва», лауреату Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка Марії Овксентіївні Приймаченко, яка народилася 12 січня 1909 року в с. Болотня Іванківського району Київської області. Маленька Марійка з раннього дитинства розмальовувала хати дивовижними квітами та малювала чудо звірів.

На захід завітали діти соціально-незахищених категорій. Спочатку присутні ознайомились з життєвим та творчим шляхом художниці. Потім запрошеним були продемонстровані світлини малюнків М.Приймаченко з фондової колекції НІЕЗ «Переяслав».

Маленькі учасники майстер-класу та їх мами на скляних шарах малювали дивовижні квіти, казкових метеликів та чудо звірів. 

Привітати дітей на захід прийшов головний спеціаліст служби у справах дітей та сім’ї виконкому Переяслав-Хмельницької міської ради Лариса Хоменко, яка активно допомагала дітям розмальовувати ялинкові іграшки, а по закінченню вручила маленьким художникам солодкі подарунки.

 

Додати коментар