Олексій Кавилін: «На соціальне забезпечення від платників Київської області надійшло 7,6 млрд. грн.»

З початку поточного року сума надходжень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування складає 7,6 млрд. грн. Про це повідомив начальник ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін. Зокрема, за наданою ним інформацією, цей показник перевищує минулорічний на 30%, що додатково забезпечило 1,7 млрд. грн. на  соціальний захист мешканців регіону.

«Важливо усвідомлювати, що майбутнє пенсійне забезпечення громадян напряму залежить від розміру офіційно нарахованої заробітної плати, з якої обчислено та сплачено єдиний внесок. Обидві сторони – як працівники, так і роботодавці – мають безумовно дотримуватися законодавства в частині оформлення трудових відносин і нарахування повного розміру заробітної плати офіційно. Це забезпечить повноцінне виконання соціальних зобов’язань держави перед громадянами, гарантовані законодавством країни», – наголосив очільник фіскальної служби області.

 Сплачений єдиний внесок спрямовується на соціальний захист населення. За рахунок цих коштів держава виконує свої зобов’язання по забезпеченню фінансування пенсій, оплаті лікарняних листів, у тому числі по вагітності та пологах, виплаті допомоги на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань та інших виплат.

 

ГУ ДФС у Київській області 

Додати коментар