У ДПТНЗ «Переяслав-Хмельницький центр професійно-технічної освіти» пройшов тиждень військово-патріотичного виховання

Із метою формування патріотично зрілої особистості, розширення і поглиблення національно-громадянських і військово-патріотичних знань у ДПТНЗ «Переяслав-Хмельницький центр професійно-технічної освіти» з 3 по 8 грудня 2018 року було проведено Тиждень військово-патріотичного виховання.
У понеділок було організовано змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки. Переможцем змагань став Прощин Євгеній (40 очок), друге місце зайняв Ільєнко Богдан (32 очка), третім був Недошивин Максим (29 очок).
У вівторок спортивна зала ЦПТО зібрала учасників змагань з розбирання і складання АКМ та з техніки накладання пов’язки «Чепець». Найкраще з автоматом справився Луценко Владислав, другим був Лук’янець Владислав, а третім – Недошивин Максим. У дівчат відмінно справилася з поставленим завданням Шинкар Ліна, другою стала Буглак Галина, а третьою була Сміян Аліна. 
У середу учні ЦПТО взяли участь у військово-патріотичному квесті «Я – патріот України». Учні відповідали на запитання з історії розвитку українського війська, виконували стройові вправи, одягали протигази, змагалися у силовій підготовці (віджимання на брусах у юнаків, віджимання від лави у дівчат). Перемогу отримали Андріяка Ігор та Богуш Анна. 
Четвер, 6 грудня, відзначився традиційними змаганнями з силових видів спорту. Змагання включали наступні види: 
– армспорт,
– підтягування на перекладині,
– віджимання на брусах,
– поштовх двох гирь,
– перетягування линви.
Учні ІІІ курсу були найсильнішими у перетягуванні линви. В армспорті здобув перемогу учень першого курсу Лисенко Олександр, друге місце зайняв Опанасенко Олександр, а третім став Ільєнко Богдан. На брусах не було рівних Богушу Роману та Іващенку Ігорю, незначно від них відстав Прокопчук Максим. На перекладині найкращим став Дубогрій Володимир, друге місце виборов Лук’янець Олександр, а третім став Прокопчук Максим. Найсильнішим гирьовиком ЦПТО став Опанасенко Олександр, зробивши 51 поштовх двох гирь по 16 кг, Марченко Роман став другим, штовхнувши гирі 21 раз. Богуш Роман та Левченко Олександр поділили третє місце, зробивши поштовх по 20 разів. 
Протягом тижня тривав конкурс плакатів на військово-патріотичну тематику «6 грудня – День Збройних сил України». Переможцями конкурсу стали учні групи №15, ІІ місце вибороли учні групи №17, ІІІ – № 10. 
У п’ятницю – суботу учні ЦПТО Перев’язко Ярослав, Шинкаренко Богдан, Селетков Ростислав і викладач захисту Вітчизни Назаров Юрій Михайлович, дякуючи громадській організації «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», взяли участь у проекті “Я –відповідальний захистник – ЗНАЮ, ВМІЮ, МОЖУ!” Учасники проекту мали змогу поглибити теоретичні та практичні знання з військової справи, тактичної медицини, домедичної допомоги, ораторської майстерності, управління інформаційними потоками у соціальних мережах. 
Тиждень військово-патріотичного виховання організували та провели викладачі захисту Вітчизни Лопата М.П., Назаров Ю.М., Юрчук О.М. та викладач фізичної культури Ткаченко М.О.

Додати коментар