Відбулося засідання ради Переяслав-Хмельницької міської організації Профспілки працівників освіти

4 грудня 2018 року в Будинку освіти відбулося засідання ради Переяслав-Хмельницької міської організації Профспілки працівників освіти  про «Звіт президії ради  міської  організації Профспілки про роботу за період  з    30 листопада 2017 року по 4 грудня 2018 року.

В її роботі взяли участь голови первинних профспілкових комітетів закладів освіти міста, члени ради профспілки та члени ревізійної комісії.

Із доповіддю «Звіт президії ради  міської  організації Профспілки про роботу за період  з    30 листопада 2017 року по 4 грудня 2018 року» виступила голова ради міської організації Профспілки працівників освіти Анелія Ковальська».

За рік, що минув, у структурі МОППО не відбулося ніяких змін. Міська організація об’єднує  20 первинних організацій, на обліку яких перебуває 815 членів профспілки. Із них 514 працюють в загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних закладах, 301 непрацюючі пенсіонери, здебільшого ветерани педагогічної праці.

У звітному періоді робота профспілкової організації була спрямована на виконання рішень VІІІ з’їзду та Пленумів галузевої Профспілки, Основних напрямків діяльності Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки, рішень VІІ з’їзду ФПУ, Постанов Київської обласної організації Профспілки, власних рішень, спрямованих на підвищення ролі та відповідальності профспілкових організацій у вирішенні соціально-економічних прав та гарантій працівників галузі. Особлива увага приділялася питанням свідомого ставлення працівників до перебування в профспілці, посилення мотивації профспілкового членства. Міська організація Профспілки співпрацювала з міським відділом освіти на принципах соціального партнерства.

Рада Профспілки діяла відповідно до Статуту, положення про Переяслав-Хмельницьку раду профспілки працівників освіти, керуючись колективною Угодою  між міським відділом освіти та міською організацією профспілки, беручи до уваги програмні та нормативні документи, що регулюють внутріспілкову діяльність.

Ми брали участь у двох  акціях протесту, які відбулися в місті Києві. Особливо грандіозною була Всеукраїнська акція протесту 17 жовтня 2018 року, у якій ми також брали активну участь.

Вирішуючи завдання щодо організаційних заходів по реалізації прав наданих їй Статутом та законом України  «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», рада профспілки, її президія в звітному періоді провела 2 засідання ради та 14 засідань президії. На них було розглянуто 81  питання, за наслідками розвитку яких були прийняті відповідні постанови, контролювався хід їх виконання.

Робота МОППО у звітному періоді здійснювалась за перспективним планом роботи.

Одним із важливих напрямків роботи є навчання профспілкового активу та надання практичної допомоги в організаційній роботі профкомам закладів освіти. Протягом 2018  року було проведено  7 нарад-семінарів для профспілкового активу, на яких було розглянуто 81 питання. У  звітному періоді на прийомі з різних питань у раді профспілки побувало 114  працівників та ветеранів. По всіх зверненнях та вирішенню піднятих  питань президія співпрацювала з міською радою, відділом освіти та відповідними службами.

За звітний період МОППО було надано 203 консультації з питань організаційної роботи, дотримання чинного законодавства, охорони праці тощо.

У звітному періоді президія ради працювала над виконанням критичних зауважень, висловлених в минулому періоді.

У 2018 році  усі заклади освіти   пройшли   атестацію робочих місць за умовами праці. 

 Звітний період був періодом  стабільності у виплаті заробітної плати. Вона виплачувалася два рази на місяць. Педагогічні працівники отримали оздоровчі – 100%.  Що стосується винагороди за сумлінну працю згідно ст. 57 – то у 2018  р.,  було виплачено 50% посадового окладу до Дня працівників освіти. Її сума становить  – 1млн. 267 тис. грн. Аналізуючи показники соціально-економічної захищеності працівників галузі, потрібно відзначити, що протягом  2018 року керівники закладів освіти отримують  надбавку 20% за складність, напруженість у роботі, за високі досягнення у праці. Такі ж надбавки виплачуються завідувачам ДНЗ, методистам методичного кабінету. Педагогічні працівники отримують надбавку за престижність праці  20%.

Приємно відзначити, що у цьому році на конкурсі «Учитель року» фізкультурників нашого міста представляв  вчитель фізкультури, голова профкому ЗОШ І-ІІІ ст.. №3 Володимир Бражник.  Він заслужено отримав перемогу!

У минулому році президія тісно співпрацювала з усіма громадськими  організаціями: радою ветеранів, центром соціального захисту ветеранів та інвалідів, відділенням ГО «МФ «Взаєморозуміння і толерантність»,  «Лікарняною  касою» тощо. Хочу зазначити, що 173  працівники нашої галузі являються членами «Лікарняної каси».  За період з 1 листопада 2017 по 1 листопада 2018  року загальний внесок  від освітян становив 103 тис. 200 грн. Проліковано за кошти «Лікарняної каси» 58 осіб на суму 32 тис.500 грн. на базі ЦРЛ. В обласних закладах – 2 осіб на суму 2 тис. 394 грн. Зубне протезування було проведено для 18 осіб на суму 7 тис. 038 грн. Діти членів «Лікарняної каси» отримують лікування до 18 і 23 років (які навчаються). Також до 1 року дітям видаються ліки на суму 200 грн. за рецептом педіатра. 

П’ять наших ветеранів включені до Міжнародного проекту «Служба медико-соціальної допомоги на дому, організація зустрічей та дозвілля  жертв націонал-соціалізму у Переяслав-Хмельницькому  із залученням їхніх родичів та  волонтерської молоді». Вони мають можливість безкоштовно отримувати засоби гігієни, медичну допомогу: обстеження лікарів, зробити електрокардіограму, зробити аналіз на цукор. Усі наші ветерани і члени освітянських родин мають можливість безкоштовно брати на прокат (за потребою по захворюванню) візки, ходунки, милиці, автоматизовані ліжка, стільці – туалети, тощо у відділі прокату міського центру по обслуговуванню одиноких та інвалідів. Все це щороку надходить з Магдебургу (Німеччина) як гуманітарна допомога. Все це  – результат нашої міжнародної співпраці.

До дня Перемоги ми традиційно відвідали ветеранів освіти  учасників бойових дій  і вручили їм продуктові набори. Вітали зі 100-річчям Піляй Мотрону Антонівну.

У звітному періоді традиційно відбувалися урочисті проводи на заслужений відпочинок, вшанування освітянських родин,  вшанування молодих сімей, вшанування династій освітян, вітання ювілярів, посвята у молоді педагоги. Були проведені свята з нагоди професійного свята, Нового року та Різдва Христового, початку і закінчення навчального року тощо. Виділялися кошти на проведення серпневої конференції, Дня працівників освіти. Для дітей працівників галузі були традиційно проведені Новорічні свята та вручено подарунки. На культмасову роботу із профспілкового бюджету у звітному періоді виділено  130.8 тис. грн.

Доповідач зробила детальний аналіз роботи президії ради за звітний період по всіх напрямках діяльності міської організації профспілки. Прозвітувалася за фінансову діяльність. Відповіла на запитання учасників наради.

В обговоренні звітної доповіді взяли участь профорганізатор Будинку художньої творчості Тетяна Буторіна, голова профкому  ЗОШ І-ІІІ ст. №7 Людмила Отечко, голова профкому ЗОШ І-ІІІ ст. №3 Володимир Бражник.

Рада прийняла постанову, яка стане програмою дій міської організації профспілки на 2019 рік.

У роботі наради взяла участь і виступила заступник міського голови  Валентина Губенко.

Додати коментар