У місті відзначили День відродження української нації – День Гідності та Свободи

21 листопада в залі засідань міської ради відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи  в Україні. У заході взяли участь міський голова Тарас Костін, секретар ради Петро Бочарін, заступник міського голови Валентини Губенко, керуюча справами  виконавчого комітету Валентина Гринець, представники виконавчого комітету міської ради, громадських організацій та політичних сил, керівники підприємств та установ міста, учні навчальних закладів міста, учасники революційних подій в Україні 2004, 2013-2014 років, учасники антитерористичної операції в Донецькій і Луганських областях.

Із вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Тарас Костін. Тарас Вікторович поділився спогадами про доленосні події в Україні, патріотизм і мужність громадян, які постали на захист національних інтересів нашої держави та її європейського вибору і побажав присутнім «…благополуччя на рідній землі під мирним небом…» 

Вчитель історії і правознавства ЗОШ №7 Наталія Яковенко провела присутніх дорогою спогадів, яка починається з 2004 року та наголосила, що саме  гідність, свобода, незалежність, патріотизм, мужність, героїзм мають стати особливо близькі кожній людині, яка вважає себе справжнім громадянином України.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні та українських воїнів, яки загинули на сході України, захищаючи Батьківщину. Учасники зібрання поклали квіти до пам’ятного знаку Героїв Небесної Сотні як символу нашої пам’яті про борців за волю України.

Концертна програма підготовлена відділом культури і туризму міської ради, колективом Народного центру культури «Зустріч», викладачами та вихованцями Переяслав-Хмельницької дитячої музичної школи імені Павла Сениці – Віталій Сандига, Анастасія Захарчук, Оксана Чирка, Влада Черненко, Анна Ляч та Анастасія  Петрова, Володимир Ноздровський.

По закінченні заходу Тарас Вікторович та Валентина Валеріївна мали зустріч із матір’ю переяславського Героя АТО Романа Гриценка, потому ж, усі разом поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.

Майдан пам’ятає героїчних сердець височінь! Ми пам’ятаємо Героїв Небесної сотні! Шануємо учасників Майдану – Героїв Революції Гідності! Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з шаною зберігати і захищати цей безцінний скарб!

Україна – це територія Гідності та Свободи!

Вічна слава Героям, що полягли за свободу рідної землі!

Слава Україні! Слава її Героям!

 

Додати коментар