З 15 по 18 листопада у китайському місті Сямень проходив фінальний етап Всесвітньої університетської ліги 3х3

З 15 по 18 листопада у китайському місті Сямень проходив фінальний етап Всесвітньої університетської ліги 3х3. Жіноча команда Прикарпатського Національного університету імені Василя Стефаника з Івано-Франківська, що представляла Україну, завершила виступ зі срібними нагородами

У складі команди виступали Вікторія Кондусь (м.Переяслав-Хмельницький), Анастасія Сидорак (м.Івано Фпанківськ), Тетяна Юркевічус (м.Бар, Вінницька область), Анна Гвічіані (м.Дніпропетровськ)

Українки подолали груповий етап без поразок, спочатку впевнено обіграли представниць університету Чилі (22:10), де Вікторія забила 13 очок та японського університету Такушоку (22:9)  на рахунку Віки 14 очок. Третю гру в овертаймі, завдяки останньому результативному проходу Вікторії Кондусь, вирвали перемогу над Пекінським університетом з рахунком 18:16. У скарбничку команди у цій грі Віка принесла 14 очок.

Далі на стадії 1/8 дівчата переграли колектив Національного університету Колумбії (13:8), на рахунку Віки 9 очок, у важкому чвертьфінальному матчі пройшли Університет Амстердаму (20:16), Вікторія забила 14 очок, та у боротьбі за вихід у фінал здолали словенську команду Університету Любляни (13:10). (Віка забила 3 очки)

У фінальному матчі наші дівчата поступилися місцевим суперницям з університету Циньхуа з бойовим рахунком 14:17 (Віка – 14 очок)

Система змагань у Всесвітній університетській лізі 3х3 передбачає проведення відбіркових етапів на кожному континенті, за підсумками котрих по дві кращі команди (чоловіки та жінки) отримують путівки до фінального турніру. Українська жіноча студентська збірна виборола право участі у фінальному етапі Всесвітньої університетської ліги 3х3 завдяки другому місцю на турнірі в Португалії.

Завдяки останнім успіхам наших студентських команд, Україна отримала офіційне запрошення на європейський відбірковий тур, що пройде у португальському місті Порту у липні 2019 року. Наразі йде мова про чоловічу та жіночу команди, але у процесі переговорів представництво України може розширитися до двох жіночих та двох чоловічих колективів.

Додати коментар