У нашому місті відбувся День цілей сталого розвитку на Київщині

16 листопада 2018 року за ініціативи UNDP Ukraine/ПРООН в Україні при сприянні КОДА та Переяслав-Хмельницької міської ради та участі  ключових  партнерів, керівництва ПРООН, представників місцевих та регіональних адміністрацій/рад, представників вищих навчальних закладів та інших освітніх інституцій, ЗМІ відбувся День цілей сталого розвитку на Київщині.

Цілі сталого розвитку (ЦСР) – загальний заклик до дій, спрямованих на те, щоб подолати бідність, захистити планету та забезпечити мир і процвітання для всіх людей. Цілі сталого розвитку містять чіткі орієнтири та цільові показники, які всі країни мають запровадити відповідно до власних пріоритетів та екологічних проблем світузагалом. Перелік ЦСР включає 17 цілей, які були офіційно затверджені на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2015 року.

Учасники заходу, а це понад 70 осіб ознайомилися з діяльністю ПРООН у Київській області, участь України в досягенні цілей сталого розвитку, отримані напрацювання та найближчі перспективи.

Ключові спікери:

  • Марія Гуцман, Програмний аналітик, Програма розвитку ООН в Україні;
  • Тарас Костін, міський голова міста Переяслава-Хмельницького;
  • Володимир Бех, Завідувач кафедри управління інформаційно-аналітичної діяльності та євроінтеграції Національного педагогічного університету ім. Драгоманова.

У своєму вітальному слові виконуюча обов’язки директора департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністраці Наталія Погребна наголосила: «У грудні 2017 році було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо сталого розвитку між ПРООН та Київською облдержадміністрацією та Київської облрадою, який має на меті впровадження ЦСР.

Дякуємо ПРООН в Україні за підтримку Київської області, як основного партнера імплементації Цілей сталого розвитку на міжнародному, регіональному та місцевому рівнях для досягнення сталого та всеохоплюючого економічного зростання, соціального розвитку і захисту навколишнього середовища.

Для подальшого впровадження цілей сталого розвитку, зміцнення інституту
місцевої демократії вирішальне значення має відкритий діалог, конструктивна співпраця та координація зусиль органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, інституцій громадянського суспільства, а також відповідних міжнародних організацій.

Я переконана, що реалізуючи наші цілі, а також спільно вирішуючи існуючі проблеми, ми забезпечимо успіх Київщини та всієї України».

ПРООН надає безперервну підтримку Україні у сферах демократичних реформ, економічних перетворень та досягнення Цілей сталого розвитку (ЦСР) ООН на всіх рівнях.

Тарас Костін: «Метою заходу стало обговорення досягнення цілей сталого розвитку в області, вироблення практичних рішень щодо пришвидшення досягнення ЦСР в області та створення партнерської регіональної мережі за для досягнення цілей сталого розвитку…»

Захід продовжився у музеї просто неба, де відбувся квест «Програма розвитку регіону, будинку, життя за принципами ЦСР».

Додати коментар