Міжнародна конференція психолінгвістів вкотре доводить свою актуальність

Нещодавно в Переяслав-Хмельницькому педуніверситеті імені Григорія Сковороди відбулася традиційна – вже тринадцята за ліком – міжнародна науково-практична конференція «Психолінгвістика в сучасному світі».

– Ми раді вітати відомих дослідників у нашому вузі, – зазначила у вітальному слові доктор психологічних наук, професор Лариса Калмикова. – Тринадцятий рік поспіль ми проводимо на базі нашого університету конференцію, активна участь у ній науковців – доказ її актуальності. Нам приємно повідомити гостям, що наш фаховий збірник «Psycholinguistics» входить до науково-метричної бази Web of Science.

У роботі конференції взяли участь не тільки відомі українські дослідники закономірностей породження і сприйняття мовних висловлювань, але й учені із зарубіжжя (Норвегія, Швеція, Латвія, Німеччина, Білорусь, Болгарія). У пленарному засіданні виступили професори: Василь Крутов (Київ), Лариса Калмикова (Переяслав-Хмельницький), Олександр Холод (Київ), Сергій Засєкін (Луцьк), Микола Тернюк (Київ), Ірина Волженцева (Переяслав-Хмельницький), Віталія Шебанова (Херсон), Марина Орап (Луцьк), Діана Терехова (Київ) та ін. Професори з Туреччини взяли участь у конференції через онлайн-зв’язок.

На конференції працювали три секції: «Психологічні аспекти психолінгвістики», «Мовознавчі аспекти психолінгвістики» та «Психолінгвістика в освіті». Відбувся круглий стіл для молодих науковців «Прикладні аспекти психолінгвістики».

Цьогоріч за програмою конференції відбулися майстер-класи «Метафора руки в роботі психолога» (доц. Тетяна Бородулькіна, м. Запоріжжя) та «Застосування інструментарію візуально-наративного підходу у психологічній допомозі особистості» (проф. Віталія Шебанова, м. Херсон).

Всі наукові розвідки учасників конференції видані у вигляді збірника абстрактів «Психолінгвістика в сучасному світі-2018».

Додати коментар