Як Вітчизну захищати тепер знають учні “першої” школи

Предмет «Захист Вітчизни» відіграє значну роль у підготовці учнів до захисту Батьківщини. Він є підготовкою юнаків до служби у Збройних Силах України і першим життєвим практичним досвідом, першою школою життя.

Із метою практичного розвитку та удосконалення військово-патріотичного виховання учнів, 12 листопада 2018 року в ЗОШ №1 було проведено відкритий урок з предмету «Захист Вітчизни» для учнів 10 класу, який проводив заступник військового комісара Переяслав-Хмельницького об’єднання військового комісаріату Філоненко Євгеній Анатолійович. У заході взяли участь вчитель ЗОШ №1 Мина Михайло Богданович та головний спеціаліст відділу з питань фізичної культури, молоді та спорту виконавчого комітету  міської ради Свириденко Альона Вікторівна.

На початку уроку Євгеній Анатолійович розповів учням про основні етапи проведення миротворчих операцій та провів інструктаж з правил поведінки зі зброєю. Також під час навчання учні дізнались про призначення, бойові властивості, загальну будову АК-47, порядок роботи його частин та механізмів, порядок неповного розбирання і складання після неповного розбирання АК-47.

Наприкінці уроку учні мали змогу використати свої навички і на практиці (розбирання та збирання АК-47 та магазину).

Під час таких уроків учнівська молодь набуває знань про задачі Збройних Сил України та інших військових формувань, їх характерні особливості, засвоює основи захисту Вітчизни, цивільного захисту, основи медичних знань.

Додати коментар