Презентовано заходи до 85-х роковин Голодомору

13 листопада 2018 року у прес-центрі ІА «Укрінформ» відбулася прес-конференція на тему «Як Україна і світ відзначають 85-ті роковини Голодомору».
Під час заходу державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко презентував випущені спільно з Українським інститутом національної пам’яті брошури «Україна. Геноцид голодом. 1932-1933», які вийшли українською, англійською, німецькою, французькою та іспанською мовами.
Він також анонсував вихід серії роликів соціальної реклами,  присвячених темі Голодомору, серед яких буде і один анімаційний.
«Уже наступного тижня ці ролики будуть готові, і їх можна буде побачити як на національних телеканалах, так і в інтернеті. Вони також будуть перекладені англійською мовою і розміщені на закордонних ресурсах», – повідомив А. Біденко.
Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович розповів, що національні пам’ятні заходи до 85-х роковин геноциду українського народу проходять під гаслом «Ми пам’ятаємо! Ми сильні». У свою чергу слоганом міжнародної кампанії є слова  «Україна пам’ятає – світ визнає!».
«Для нас надзвичайно важливо, щоб усе, що ми робимо для вшанування пам’яті загиблих, почули не лише наші громадяни, а почув весь світ», – зазначив народний депутат, голова комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький
Участь у прес-конференції також взяли начальник управління з питань закордонного українства та гуманітарного співробітництва МЗС Лариса Дір та директор представництва Світового конґресу українців Сергій Касянчук.
До Дня пам’яті жертв Голодомору відбудеться декілька масштабних заходів на державному рівні. Зокрема, в столичній Опері відбудеться мистецька акція, організована Міністерством культури. Пам’ятні заходи за участі Президента пройдуть в Мистецькому Арсеналі та біля Меморіалу жертвам Голодоморів. Також 23 листопада о 15:00 у Верховній Раді відбудеться меморіальна сесія, присвячена пам’яті жертв Голодомору.
1 вересня із Києва стартувала міжнародна акція «Запали свічку пам’яті», яка протягом 85-ти днів пройде у 85-ти куточках світу.

Додати коментар