“Стоп булінг в школах” – семінар на цю тему для учнів “третьої” школи провела Марія Барабаш

Проблема насильства серед учнівської молоді в школі існувала завжди, але нині вона надзвичайно загострилася. Останніми роками визнано поширення такого явища, як шкільний булінг. Це соціальна проблема всього світу. Діти починають цькувати слабших для того, аби затвердити свій авторитет, розважитися, отримати якусь вигоду чи подібною поведінкою, привернути увагу батьків до себе. Також є не лише агресори, але й свідки цих дійств, які стоять осторонь та спостерігають, не вчиняючи ніяких дій задля допомоги жертві або навіть підбурюють кривдника до фізичної розправи. Переважно займають пасивну позицію із-за страху опинитися на місці жертви.

13 листопада 2018 року для 25-ти восьмикласників  Переяслав-Хмельницької ЗОШ  №3 було проведено семінар на тему: «Стоп булінг в школах». Даний семінар проводила активістка – Марія Барабаш, за освітою психолог, має спеціальну професійну підготовку для проведення  тренінгів.

Головна мета заходу: привернути увагу до даної проблематики; допомогти дітям навчитися розпізнавати булінг та ні в якому разі не замовчувати проблему; проінформувати про варіанти допомоги.

Під час активного діалогу дітям було роз’яснено поняття булінгу, його різновиди, наведено приклади проявів булінгу за допомогою відеоматеріалів, роз’яснено категорії осіб, які можуть бути причетними до нього та його наслідки для всіх: жертви, агресора та спостерігачів.

Школярам було донесено що, «Булінг – це не круто». Круто – бути товариським, успішним, уміти дружити і цінувати товариські стосунки, підтримувати один одного, знати права та обов’язки.

Також серед учнів було проведено анонімне опитування, за результатами якого: 50% присутніх учнів, хоч раз були жертвами боулінгу, 40% – самі виступали агресорами та майже 100% були спостерігачами, як знущаються над іншими.

Додати коментар