Студент університету  Микита Фесенко – переможець фестивалю-конкурсу «Сходинки до майстерності»

10-11 листопада на базі  Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені  Володимира Винниченка (м. Кропивницький) проходив V Міжнародний фестиваль-конкурс «Сходинки до майстерності».

Метою та завданням фестивалю-конкурсу є збереження, розвиток та примноження кращих традицій вітчизняного мистецтва, теорії і методики музичного мистецтва; підтримка талановитих виконавців, підвищення престижу виконавців-музикантів; підвищення виконавської майстерності окремих виконавців і творчих колективів; формування креативного мислення щодо організації навчально-виховного процесу в закладах освіти і культури різних рівнів акредитації; стимулювання професійної діяльності та самореалізації виконавців-музикантів у закладах освіти і культури; обмін досвідом і творча співпраця з проблем професійно-педагогічної підготовки майбутніх фахівців у сфері музичного мистецтва.

         Фестиваль  відбувався за наступними номінаціями: виконавець-інструменталіст (для виконавців-музикантів інструментальних жанрів); виконавець-вокаліст (для виконавців-музикантів вокальних жанрів); «Художньо-творчий проект»; композиторська діяльність виконавця-музиканта.

У фестивалі взяв участь магістрант денної форми навчання педагогічного факультету спеціальності «Музичне мистецтво» Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди – Микита Фесенко. Підготував студента до перемоги –  кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Анатолій Кирилович Мартинюк.

На фестивалі Микита Фесенко виступав у номінації «Виконавець-інструменталіст» та зачарував високопрофесійне журі грою на саксофоні, виконавши твори: варіації на тему української народної пісні  «Їхав козак за Дунай» та «Червона рута» Володимира Івасюка. Грою на саксофоні Микита займається з раннього дитинства. Упродовж багатьох років його наставником з гри на саксофоні є викладач з Мелітополя –  Володимир Йоркін.

За підсумками фестивалю-конкурсу Микита Фесенко став Лауреатом І ступеня.

Думку про свого учня висловив його науковий керівник магістратури, доцент Анатолій Мартинюк:

  • Микита надзвичайно обдарований студент. Саксофон – це його улюблений музичний інструмент. Він завжди бере активну участь в культурно-мистецьких заходах педагогічного факультету і загалом всього університету. Будь-який музичний конкурс чи фестиваль не проходить без участі Микити. Його виступи стали окрасою концертної програми студентського конкурсу «З Григорієм Сковородою крокуємо у майбутнє» з нагоди дня народження Григорія Сковороди, дня факультету тощо. Два роки поспіль він виступав у концертній програмі з нагоди Дня міста. Крім майстерного володіння своїм інструментом Микита тонко відтворює образний стрій музики, а також її  національний колорит.

Педагогічний колектив університету щиро вітає Микиту Фесенка з перемогою на фестивалі та бажає продовжували свою переможну традицію в наступних конкурсах такого ж високого рівня.

Ольга Науменко,

фахівець соціально-гуманітарного відділу

 

Додати коментар