Створено Громадську раду при виконавчому комітеті Переяслав-Хмельницької міської ради

28 квітня відбулися установчі збори оновленого складу Громадської ради при виконавчому комітеті Переяслав-Хмельницької міської ради. Згідно законодавства України, за 10 днів до цього закінчився прийом документів від інститутів громадянського суспільства, які забажали прийняти участь у її формуванні. Не пізніше як за три дні до формування ради інформація про  претендентів була розміщена на офіційному сайті міської ради.

У зв’язку із тим, що голова ініціативної групи Віта Гончар написала заяву про складення своїх повноважень, був обраний новий голова ініціативної групи Віталій Коцур, який і проводив 28 квітня установчі збори.  Головний спеціаліст організаційного відділу виконавчого комітету міської ради Ірина Арсеньєва повідомила, що надійшли документи від 28 Громадських організацій. Організаціям, які подали кандидатом депутата міської ради на членство в громадській раді при виконавчому комітеті міської ради було запропоновано зробити заміщення  їх на інших осіб.  Одна із Громадських організацій цього не зробила, тому до розгляду залишилося 27 пакетів документів.

Представник ГО «За відродження Переяслава» Іван Якименко запропонував обрати головою громадської ради Віталія Коцура. Присутні одноголосно підтримали цю пропозицію. Заступником громадської ради було обрано Юрія Ходаківського, секретарем – Світлану Шевченко.

Вперше до громадської ради при виконавчому комітеті міської ради увійшли всі представники громадських організацій за бажанням працювати, а не за рейтинговою оцінкою. Майже всі вони знані у місті люди із активною громадською позицією. Міський голова Тарас Костін висловив надію про тісну співпрацю і закликав до неї представників інститутів громадянського суспільства.

Додати коментар