На VІІ Міжнародній  студентській конференції проаналізували проблеми та перспективи студентського самоврядування

Із 2 по 4 листопада в Переяслав-Хмельницькому педагогічному університеті імені Григорія Сковороди проходила VІІ Міжнародна студентська конференція «Домінанти студентського самоврядування: захист прав студентів та сприяння якості освіти», метою якої було вирішення нагальних проблем студентства. Організаторами конференції виступила Студентська рада нашого вишу та Київська обласна студентська рада.

Участь у конференції взяли представники навчальних закладів з України, Молдови, Грузії, Німеччини. Гостей наукового зібрання привітав проректор університету Валерій Хомич, який побажав молодим науковцям плідної роботи та приємного перебування на Переяславщині.

У рамках конференції студентські лідери обговорили актуальні проблеми студентського самоврядування та можливі шляхи їх розв’язання, обмінялися досвідом, а також домовилися про поглиблення співпраці між громадськими організаціями, органами студентського самоврядування та первинними профспілковими організаціями вищих навчальних закладів України.

Кожен із учасників міг розповісти про проблеми самоврядування свого закладу, долучитися до обговорення та повідомити про свої досягнення. На завершення зустрічі студентські лідери дійшли висновку, що студентське самоврядування має величезний потенціал для розвитку молодого покоління українців і здобуття неоціненного досвіду та практичних навичок, які допоможуть їм у майбутньому знайти гідну роботу та повноцінно реалізуватися.

Особливістю даної конференції стало те, що спікерами працювали колишні очільники самоврядування нашого університету.

Після завершення робочої частини конференції всі бажаючі могли взяти участь у тренінгах, які були передбачені програмою: «Формування ефективної команди органу студентського самоврядування», «Психологічні особливості мотивування студентів до діяльності в ОСС», «Законодавчій інструментарій органів студентського самоврядування».

Приїжджі гості охоче ділилися своїми враженнями від перебування у нашому закладі. Більшість із них були у нас вперше, тож відкрили для себе як Переяслав-Хмельницький університет, так і наше чарівне місто-музей. Гості залишилися у захваті від неповторних переяславських музеїв, чарівної природи та  гостинності переяславців.

Як підсумок про студентську конференцію, вийшов збірник матеріалів, який відображає тенденції розвитку студентського самоврядування.

Конференція дала можливість молоді показати свої здібності, інтелект та наукові розробки, поділитися своїм баченням майбутнього та ідеями його розвитку. Але, мабуть, найголовніше те, що всі без винятку відчули смак позитивного спілкування й отримали можливість знайти нових друзів.

Ольга Науменко

Додати коментар