У переяславському університеті корупції немає

Нещодавно ректор Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету ім. Григорія Сковороди, доктор історичних наук, професор, дійсний член (академік) НАПН України Віктор Коцур в інтерв’ю розповів кореспонденту інтернет-ресурсу “Моя Київщина” про життя університету, міжнародну співпрацю та корупцію.

– Мешканці Переяслава розповідають, що в університеті трапляються випадки корупції. Що Ви скажете з цього приводу? – зокрема запитав журналіст.

– Я не знаю, що місцеве населення розуміє під корупцією. Фактично, платформи для неї немає. Вступ відбувається по ЗНО, тому навчальний заклад не впливає на процес відбору абітурієнтів. Всередині університету є внутрішня система моніторингу якості освіти. Ти реєструєшся в електронній мережі, виконуєш практичний і теоретичний модулі – і це дає можливість отримати позитивну оцінку незалежно від волі викладача. Якщо студент відвідував практичні заняття, виконував контрольні роботи, ця інформація заноситься в електронну базу даних, формується рейтинг кожного студента. Тому тестовий контроль, який здійснюється на завершальному етапі, не є визначальним для оцінки кінцевого результату студента. Адже в процесі повсякденної роботи він накопичує ту суму балів, яка дозволяє йому вийти на успішну траєкторію і отримувати стипендію. Ми запровадили електронний журнал, куди заноситься кожен зароблений бал, і будь-який студент має до нього доступ. Таким чином, він бачить, що йому потрібно підсилити, де проявити активність. Тобто в університеті створена прозора система, яка спирається на нормативно-правову базу, закладену державою для того, щоб уникнути якихось перекосів, суб’єктивізму і тому подібного.

Додати коментар