Тротуар у стилі “Старе місто” заплановано від Борисоглібської площі до автостанції

Одним із найдорожчих цьогорічних проектів по ремонту доріг та тротуарів у Переяславі-Хмельницькому (Київська область) є той, що стосується реконструкції тротуару від Борисоглібської площі до автостанції (права сторона вул. Б. Хмельницького). Його загальна вартість складає 3 млн. 700 тис. грн.

Раніше на тендері через систему Прозоро право на виконання робіт було виграно бориспільським ТОВ ІБК “Еліт-буд”. Тиждень тому працівники цього товариства вже приступили до роботи. Розпочали її з демонтажу старих залізобетонних плит біля колишнього другого гастроному та сусідньої багатоповерхівки. Тут ці плити (1150 штук) дорожники зняли частково. Меншу

.

частину поки що залишили, щоб був прохід. Після того, як зроблять новий тротуар на місці демонтованих плит, і люди зможуть вже ним проходити, візьмуться і за решту старого тротуару.

За розпорядженням міського голови Тараса Костіна демонтовані плити звезуть на базу міського ВУКГ, щоб потім використати для потреб міста. Сьогодні, 23 жовтня, комунальники приступили до цієї роботи. Вдень автокран вантажив ці плити на вантажні автомобілі. Між тим бориспільці вже завезли на об’єкт купи відсіву, потрібного для виготовлення основи під новий тротуар.

– Зараз у нас тут працює лише три особи, – сказав бригадир дорожників Дмитро Колесников (47 років). – Як тільки плити заберуть, приїде наша бригада і ми зможемо приступити до роботи. Проектно-кошторисна документація, фінансування, будівельні матеріали, техніка – все вже є. Єдина умова, щоб нам не завадили дощі. А от якщо буде і трохи морозна погода, то це не перешкоджатиме роботі.

Раніше цієї осені у Переяславі це ж товариство займалося ямковим ремонтом Новокиївського шосе, право на який також виграло на тендері. Відгуки про нього були різними. Проте загалом же, за словами бригадира, ремонти вулиць та тротуарів вони роблять вже сім років. Так що досвід у цій галузі мають.

Також на об’єкт вже завезли з десяток “пачок” фем-плиток виробництва відомої фірми “Бетон від Ковальської”. Поки що вони загорнуті у пакувальний целофан. І інтригуючим моментом є, як же виглядатиме новий тротуар? Сорт плиток, якими його вимощуватимуть, називається “Старе місто”. Основним кольором буде сірий. Його доповнюватимуть ще жовтий та зелений кольори. І все це буде поєднано у певні візерунки. Тротуари у такій стилістиці доволі популярні. Скажемо, у Києві на Володимирській гірці також використано плитку цього сорту.

Починаючи від приміщення старої податкової, старих плит вже немає. Зараз на тротуарі тут покладено асфальтове покриття. В деяких місцях в напрямку автовокзалу воно у цілком задовільному стані. Між тим, Дмитро Колесников зазначив, що відповідно до проекту все воно буде зрізано до “нуля”, а на його місці буде вимощено новий тротуар такою ж плиткою. Ширина його на всій протяжності, окрім деяких незначних ділянок, становитиме 3 метри.

Інф. “Вісник Переяславщини”

Додати коментар