Галині Бузян вручили премію імені Героя України Михайла Сікорського

17 жовтня 2018 р. в м. Переяславі-Хмельницькому пройшов VІІ Всеукраїнський історико-культурологічний форум «Сікорські читання». Його було присвячено 95-річниці з дня народження Героя України, будівничого переяславських музеїв М.І. Сікорського. У рамках форуму відбулося нагородження найуспішніших послідовників справи музейного зодчого Премією імені Героя України Михайла Сікорського Національної спілки краєзнавців України. Одним із найдостойніших лауреатів стала Бузян Галина Миколаївна, старший науковий співробітник НІЕЗ «Переяслав», археолог, музеєзнавець, відома дослідниця трипільської культури на території Переяславського Лівобережжя, Заслужений працівник культури України.

У переяславському заповіднику Галина Миколаївна працює з 1974 р. За цей час під керівництвом М.І. Сікорського взяла участь у побудові цілого ряду музейних експозицій, які сьогодні є гордістю Переяслава. Її коло наукових інтересів та розробок складають пам’ятки трипільської культури Переяславського лівобережжя, поселення трипільської культури Крутуха-Жолоб на Переяславщині, проблеми археології давньоруського Переяслава. Вона організувала або брала участь у сорока археологічних експедиціях у різних регіонах України. Активно проводила археологічні дослідження на теренах Переяславщини. Автор більш ніж 100 статей та публікацій, в т.ч. 4 монографій.

За час роботи в НІЕЗ «Переяслав» Г.М. Бузян заслужила людську повагу й авторитет. Вона будучи прекрасним фахівцем була і є душею музейного колективу.

 

Додати коментар