Від платників Київщини на загальнообов’язкове державне соціальне страхування надійшло 6 млрд. грн.

Від платників Київщини на загальнообов’язкове державне соціальне страхування надійшло 6 млрд. грн.

Надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за січень-вересень 2018 рік складають 6 мільярдів гривень. Про це повідомив начальник ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін. За його інформацією, цей показник на третину перевищує минулорічний: додатково забезпечено 1,4 мільярда гривень. Окремо начальник податкової служби регіону підкреслив, що заборгованість зі сплати ЄСВ у вересні скоротилась на 24,6 мільйона гривень.

«Своєчасне здійснення державою зобов’язань перед громадянами – виплата пенсій, заробітних плат, тощо – напряму залежить від наповнюваності соціальних фондів за рахунок єдиного внеску. У випадку  його несплати, у держави бракує коштів для належних виплат, а громадяни позбавлені соціального захисту», – зазначив Олексій Кавилін.

Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. За наявності у платника єдиного внеску одночасно із зобов’язаннями зі сплати єдиного внеску зобов’язань із сплати податків, інших обов’язкових платежів, передбачених законом, або зобов’язань перед іншими кредиторами, зобов’язання із сплати єдиного внеску виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов’язаннями, крім зобов’язань з виплати заробітної плати (доходу).

Несплачений єдиний внесок призводить до втрати страхового стажу, необхідного для призначення пенсій у майбутньому, адже періоди роботи  зараховуються до страхового стажу лише за умови сплати страхових внесків у сумі не меншій, ніж мінімальний  страховий внесок.

Станом 01.10.2018 на території області зареєстровано 216 746 платників єдиного соціального внеску, з них 69 584 юридичних осіб та 147 162 фізичних осіб (на 01.10.2017 кількість зареєстрованих платників єдиного соціального внеску  становила 199 416 платників єдиного соціального внеску, з них 65 070 юридичних осіб та 134 346 фізичних осіб).

ГУ ДФС у Київській області

Додати коментар