У Переяслав-Хмельницькому ліцеї-інтернаті «Патріот» відзначили День захисника України

Напередодні шанованих у народі свят Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України та Дня українського козацтва у КЗ КОР «Переяслав-Хмельницький ліцей-інтернат «Патріот» відбулися урочисті заходи.
Із вітальними словами до присутніх звернулися директор КЗ КОР «Переяслав-Хмельницький ліцей-інтернат «Патріот», майор Василь Козій, керівники району, директор Українського державного медико-соціального центру ветеранів війни Юрій Гріненко, командир військової частини А3085 Олег Дорохов, т.в.о. військового комісара об’єднаного міського військового комісаріату В’ячеслав Пронін.
Право підняти державний прапор України, прапор міста та прапор рідного ліцею надалося кращим учням ліцею-інтернату.
Також на урочистому зібранні згадали Героя, який навчався в ліцеї та ціною власного життя захищав Україну від ворога. Учні 11 класу поклали квіти до пам’ятної дошки загиблому в зоні АТО випускнику ліцею-інтернату Домашенку Олександру.
Найбільш хвилюючий момент – посвяту в ліцеїсти та прийняття клятви провів заступник директора ліцею-інтернату з військово-спортивної роботи Анатолій Шмалій, а священнослужитель – церемонію освячення та благословення ліцеїстів.
Під час урочистостей всім присутнім ліцеїсти підготували невеличку, але цікаву концертну програму.
А під козацький марш Анатолій Шмалій провів урочистий марш ліцеїстів військово-спортивного профілю Переяслав-Хмельницького ліцею-інтернату «Патріот».

Додати коментар