100 українських мерів зустрілися в Києві на Міжнародному саміті мерів. Тарас Костін теж взяв участь у саміті

9 жовтня 100 мерів зібралися в Києві на Міжнародному саміті мерів, де українські та закордонні мери обговорювали власні історії успіху, а також новітні рішення модернізації їхніх міст.

Третій рік поспіль, на Міжнародному саміті мерів зустрілися мери з усієї України, їхні закордонні колеги, лідери місцевого самоврядування та інноваційна бізнес-спільнота задля пошуку рішень міських проблем.

Родзинкою цьогорічного Саміту стала презентація трьох проектів змін у містах, запропонованих простими мешканцями у рамках Конкурсу ідей #мояідеямоємісто.

Темою цьогорічного Саміту буде “Співпраця заради економічного зростання”, і особлива увага присвячена партнерству з бізнесом.

Саміт проводить Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) під патронатом Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

“Україна має і може стати економічно сильною. Щоб досягти цієї мети, потрібно усвідомлення усіма нами спільної відповідальності за майбутнє нашої країни”, наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

У програмі – обговорення успішної участі бізнесу та спільноти в змінах в містах світу, а також досягнень українських міст. Впроваджена форма швидкісного нетворкінгу дозволить мерам познайомитися за лічені хвилини з керівниками передових підприємств.

“Це – захід в першу чергу для мерів як менеджерів міста. І це – більше ніж просто ще одна конференція, адже ми робимо ставку на формат, що дозволить їм впроваджувати отримані на Саміті знання”, зазначила Ірина Озимок, засновниця Саміту.

Міжнародний саміт мерів – щорічний захід, що об’єднує мерів міст, керівників органів місцевого самоврядування та експертів з місцевого розвитку задля створення міжнародної платформи, що сприятиме інноваціям та якісному управлінню містами задля підвищення якості життя громадян. Минулого року почесним гостем Саміту став голландський принц Константин Нідерландський, тоді як цієї осені організатори очікують мерів та експертів з Австрії, Грузії, Литви, Німеччини, Норвегії, Польщі та США.

У рамках заходу лідер руху JuniorZ Олександр Педан, за активну підтримку спорту у школах та закупівлю інвентаря для дітей, вручив призи мерам Хмельницького, Ужгорода та Переяслава-Хмельницького.
“Міста отримують спорт, а разом з тим здоров’я та майбутнє”, – наголосив Олександр Педан
#мояідеямоємісто

 

Додати коментар