На філологічному факультеті відбувся День Європейських мов

2 жовтня на філологічному факультеті Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди відбувся захід, присвячений Дню Європейських мов.  З вітальним словом до гостей та учасників звернулися декан філологічного факультету Оксана Свириденко та доцент, кандидат педагогічних наук  Любов Летюча, які побажали учасникам гарного виступу та дали мотивацію до вивчення іноземних мов, які в наш час, з розвитком суспільства та появою інноваційних технологій, набули важливого значення. У ході заходу звучали неперевершені пісні, ставилися театральні сценки, вікторини на знання англомовних країн та корисні відео, які дають поштовх на вивчення іноземних мов. Вміння говорити іноземною мовою дозволяє співпрацювати з різними людьми та розуміти нюанси іншої культури; відкриває нові перспективи; покращує навички вирішення проблем та завдань, а також прийняття рішень;

Але в той же час не слід забувати й рідну мову, адже мова – це душа народу, символ нашої могутньої країни, вона — її гордість. У ній звуки нашої Батьківщини: шелест трав, звук дзвонів, течія води, хрускіт снігу, пташиний щебет, небесні громи, шум дощу. У ній жива українська душа, луна світу. Українська мова — мова гострої думки, рішень та дій. І нашому поколінню треба плекати кожне слово рідної мови, передане нам у спадок від наших пращурів. Нам треба вивчати, розвивати, берегти свою мову, бо без неї народ перестає бути самостійним, незалежним і багатим.

Кожен сам обирає, яку мову вважати рідною. Деякі люди приймають за рідну державну мову, деякі – материнську мову, що чули у піснях та колискових, у віршах та легендах, казках, які їм розповідали перед сном. Наш вибір – наше майбутнє, бо тільки нам вирішувати бути з більшістю чи залишитись індивідуальністю.

Анастасія Циганкова,

студентка філологічного факультету

Додати коментар