Університет відзначив Міжнародний день туризму (Фоторепортаж)

З 1980 року на всій планеті 27 вересня щорічно відзначається  Всесвітній день туризму. Туризм у нашій країні — популярний і масовий вид активного відпочинку. Це постійні відкриття нових шляхів та унікальних явищ природи. Туризмом може займатись кожний, оскільки фізичне навантаження регулюється довільно, без особливих зусиль. Туризм – це спорт, відпочинок, здоров’я, задоволення, хобі, розвага, робота, форма самоутвердження, спілкування, спосіб пізнання навколишнього світу. Це прекрасний та ефективний засіб виховання здорової та загартованої людини. Здоров’ю туриста позаздрить кожен, бо туристу не страшно промочити ноги  в холодну пору року, він не боїться простудитись, потрапивши під холодний вітер, чи промокнути під дощем у негоду, бо туризм загартовує так, як не робить цього жоден вид спорту.

Долаючи численні перешкоди, туристи набувають необхідних для життя рис характеру, вчаться стежити за явищами природи, розкривають її красу та вчаться любити рідний край. Вони – майбутнє поповнення лав спортивного туризму.

Щороку факультет фізичного виховання напередодні святкування Міжнародного дня туризму проводить першість університету зі спортивного туризму. Цей рік не став винятком. Мальовнича місцевість, навчально-спортивної бази «Переяславль» стала прекрасним майданчиком для змагань.

Змагання проходили з метою популяризації спортивного туризму серед студентів, виявлення кращих спортсменів для участі в обласних змаганнях, пропаганди здорового способу життя. Програма першості університету складалася з двох основних частин: конкурсної та спортивної. До спортивної частини входили такі види: техніка пішохідного туризму («Смуга перешкод») і техніка велосипедного туризму («Фігурне водіння велосипедом»). До конкурсної частини – конкурс таборів, конкурс кухарів, конкурс грибників, конкурс художньої самодіяльності.  Усі конкурси були надзвичайно цікавими та відбувалися одночасно. Кожна з команд намагалася якнайкраще розкрити свій талант та майстерність спортсменів-туристів.

У конкурсній програмі переможцями стали: конкурс таборів –  3 курс факультету фізичного виховання;  конкурс кухарів – 2 і 3  курс вищезазначеного факультету;  конкурс грибників – 4 курс факультету фізичного виховання. Приємно відзначити, що переможцями у конкурсі художньої самодіяльності стали збірна команда 1 і 2  курсів філологів, які вперше взяли участь у змаганнях.

Серед команд у конкурсній програмі перемогу здобули:

1 місце – збірна команда магістрів факультету фізичного виховання і природничо-технологічного факультету;

2 місце – збірна команди 3 курсу факультету фізичного виховання;

3 місце виборола збірна команда 4 курсу факультету фізичного виховання.

У техніці велосипедного туризму «Фігурне водіння велосипедом» перемогу здобула збірна команда магістрів факультету фізичного виховання і природничо-технологічного факультету, 2 місце – команда 4 курсу факультету фізичного виховання, 3 місце – команда 1 курсу факультету фізичного виховання.

У техніці пішохідного туризму «Смуга перешкод» перемогла збірна команда магістрів; 2 місце посіла команда 4 курсу факультету фізичного виховання і 3 місце виборола команда 3 курсу факультету фізичного виховання.

Загальнокомандне 1-ше місце в усіх видах змагань дісталося досвідченій збірній команді магістрів, 2-ге – команді 4 курсу факультету фізичного виховання і 3 місце завоювала команда 3 курсу вищезазначеного факультету.

Переможців змагань було нагороджено грамотами та цінними подарунками. Учасники, їхні наставники та судді отримали від заходу не лише спортивне, а й естетичне задоволення. Проведення змагань на високому організаційному та спортивно-технічному рівні стало можливим завдяки зусиллям кафедри спортивних дисциплін, ігор та туризму та Студентській раді університету в особі голови – Івана Рябчука. Організатори змагань висловлюють подяку за допомогу у проведенні змагань профспілковому комітету університету. Особлива подяка висловлюється директору спортбази «Переяславль» – Миколі Стрикуну за сприяння у проведенні змагань.

Щиро дякуємо організаторам, вітаємо переможців і призерів, а також їхніх тренерів, які взяли участь у змаганнях. Бажаємо нових звершень, досягнень і, головне, нових цікавих маршрутів неосяжними просторами землі.

Ольга Науменко,

фахівець соціально-гуманітарного відділу університету

Додати коментар