В Переяславі-Хмельницькому відбулася профілактична акція “Ми – за безпеку на дорозі!”

20 квітня, колектив ДНЗ “Любавонька” долучився до всеукраїнської акції “Ми – за безпеку на дорозі!”. Цей захід започаткувала Національна поліція України цієї весни. Він стартував 20 березня на Миколаївщині, естафетою пройшовши усіма областями нашої країни, фінішував 21 квітня у столиці. Його мета – привернути увагу громадськості до проблем порушення правил дорожнього руху.

У “Любавонці” вихователі не лише організували пізнавально-розважальний флешмоб для закріплення правил дорожнього руху, а й організували справжнє казкове дійство. Так до дітлахів завітала пані Небезпека, роль якої зіграла вихователька групи “Віночок” Таміла Панферова (вона зі своїми вихованцями на фото 1 стор.) та хлопчик Заважайкін (Наталія Матова), які, зачаклувавши Світлофора Моргайкіна (Світлана Сасюк), намагалися зіпсувати все свято. Але зробити їм цього не вдалося, бо із порадами щодо порятунку Моргайкіна вчасно підоспів Зелений Вогник (його озвучувала Наталія Романенко).

У свою чергу вихованці дитсадочка продемонстрували флешмоб “Світлофор”. Потім вони брали участь у складанні пазлів із дорожніх знаків та каталися на велосипедах і самокатах (ці транспортні засоби взяли вдома) територією дитячого закладу, де на асфальті є чотири «зебри». Так малеча вчилася користуватися цими пішохідними доріжками.

А чи не найбільше малятам хотілося посидіти у справжньому поліцейському автомобілі, на якому приїхали сюди представники Переяслав-Хмельницької поліції.

– Аби досягти позитивних зрушень у поведінці на дорозі, потрібно, перш за все, змінити ставлення людей до цього, налаштувати їх на безумовне виконання правил дорожнього руху, – сказав інспектор з дорожнього нагляду Олександр Опанасенко.

– І сьогодні кожен учасник нашої акції зробив свій внесок у спільну справу виховання законослухняних учасників дорожнього руху, захисту життя та здоров’я маленьких громадян, – додала інспектор з дорожнього нагляду Юлія Антонова.

Після завершення святкового дійства діти залюбки сфотографувалися з поліцейськими.

Олена МАТВІЄНКО (Міськрайонна газета “Вісник Переяславщини”)

Додати коментар