Восьмеро переяславців поповнять лави Українського війська

Весною минулого року в Україні відновився призов на дійсну військову службу. На призов до війська потрапляють придатні за станом здоров’я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку й не мають права на звільнення або відстрочку від призову в армію України. Термін проходження військової служби в армії України для призовників без вищої освіти – 18 місяців, зі ступенем спеціаліста або магістра – 12 місяців. У разі настання військової загрози для військовослужбовців термін служби продовжується понад установлені строки.
Сьогодні, 19 квітня біля військкомату зібралось чимало людей. Цього прохолодного весняного ранку до українського війська відправляли 8 юних переяславців. Два представляли місто, 6 призвані з району. Наймолодшому призовнику Руслану Стременцову із Гланишева виповнилось 20. Його проводжали бабуся Ольга Кирилівна, батько Сергій Іванович, троюрідні сестрички та друзі. Бабуся дуже хвилювалась за онука, і раз по раз витирала сльози, що накочувались на очі. Батько, хоч і хвилювався,

проте намагався не показати це синові, і змахнув сльозу, лише тоді коли автобус із призовниками вже поїхав.

Найстаршому, Олегу Барану з Дем’янець виповнилось 25. На відміну від батька та мами він особливо не переймався майбутньою службою.

– Вручили повістку то маю піти й відслужити – промовив юнак.

Пристрімчанина Миколу Коваленка окрім рідні до війська проводжала його дівчина Ірина. Ледь стримуючи сльози обіцяла дочекатися коханого.

Провести майбутніх солдат до війська приїхав міський голова Тарас Костін, він побажав хлопцям гарної служби та швидкого повернення додому. І по чоловічі потис кожному руку.

Володимир Набок (Міськрайонна газета “Вісник Переяславщини”)

Додати коментар