Співпраця університету зі Стамбульським фондом науки та культури продовжується

Науково-освітня співпраця між Стамбульським фондом науки та культури (Туреччина) і Переяслав-Хмельницьким педагогічним університетом імені Григорія Сковороди триває кілька років. Тому вже стало доброю традицією проводити наукові семінари міжнародних грантових проектів із колегами-науковцями з Туреччини. Так, 14  вересня до Переяслав-Хмельницького педагогічного університету імені Григорія Сковороди вкотре із робочим візитом завітала турецька делегація Стамбульського фонду науки та культури у складі голови правління Фонду Саїда Юсі, доктора наук Стамбульського університету Османа Япара та представників програми Еразмус+  Хосейна Тернера і Кемаля Башчі.

Гостей привітав ректор університету Віктор Коцур, зазначивши, що завдяки тісній співпраці зі Стамбульським фондом культури і науки проведено низку заходів по обміну студентів, які надають чудову можливість пізнати культуру Туреччини, а турецьким студентам доторкнутися до українських традицій.

З вітальним словом також виступив голова Стамбульського фонду   Саїд Юсі, котрий розповів, що їхній Фонд співпрацює з багатьма університетами України, та найтіснішою, все ж, є співпраця із нашим університетом. Він озвучив головні завдання спільного проекту Еразус+.

Наші студенти і викладачі ознайомилися із тонкощами підготовки та подання свого проекту, вчилися працювати в команді, захищати свій варіант та критично оцінювати його.

У рамках зустрічі відбулися презентації можливостей програми Erasmus plus Programme (КА1, КА2 та КА3) та її обговорення. Учасники мали можливість поставити запитання та обговорити проектні ідеї. Також відбулося обговорювання подальшої співпраці .

По закінченню роботи гості відвідали музеї міста та ознайомилися із історичними місцями та чудовими краєвидами Переяслава.

Ольга Науменко,

фахівець соціально-гуманітарного відділу вишу

Додати коментар