У “другій школі” провели профорієнтаційний інтерактивний урок

Своєчасна профорієнтаційна робота з учнівською молоддю щодо допомоги у виборі майбутньої професійної діяльності на сьогодні є основою запобігання молодіжного безробіття та розвитку трудового потенціалу країни. Тому службою зайнятості запроваджено комплексне профорієнтаційне супроводження учнів випускних класів шкіл міста, починаючи вже з 8 класу і до закінчення ними школи.

13 вересня, в новому 2018-2019 навчальному році  Переяслав – Хмельницьким міськрайонним центром зайнятості розпочалась багатоетапна робота з проведення інтерактивних профорієнтаційних уроків, учасниками якої стали учні 8- х класів Переяслав – Хмельницької ЗОШ №2.

Метою уроку було навчити учнів розрізняти поняття «професія», «спеціальність», сформувати основи розуміння понять «галузь» та «кваліфікація».

На початку заняття для «розігріву» класу, було проведено мозковий штурм «Професія – це?», всі ідеї, думки фахівець записувала на дошці, для подальшого обговорення і підведення підсумків.

Під час міні – лекції «Що таке професія і спеціальність», діти були уважними, слухаючи інформацію,  і активними в її обговоренні.

На закріплення матеріалу було проведено інтерактивні ігри «Поясни мені!» та «Країна професій», так як під час гри необхідна інформація засвоюється легше і краще.

 Завершальним етапом заходу стало запрошення всіх бажаючих  до центру зайнятості на профдіагностичне тестування за допомогою АРМ «Профконсультант», щодо виявлення своїх професійних схильностей.

 

Додати коментар