Проведення семінарів з бухгалтерами установ та організацій

11 вересня 2018 року начальник відділу адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформації Переяслав – Хмельницького об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області Оксана Самійленко провела семінар з бухгалтерами підприємств, установ та організацій м. Яготина та смт. Згурівка. В роботі семінарів взяли участь понад 30 бухгалтерів підприємств та організацій.

Метою проведення семінарів є роз’яснення чинного законодавства України в частині подачі звітності по ЄСВ та реєстрації працівників підприємств на веб – порталі Пенсійного фонду.

Серед питань, які розглядалися на семінарі, були:

  1. Про внесення змін до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов”язкове державне соціальне страхування від 15.05.2018 №511.
  2. Граничні терміни подання Додатку 4 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
  3. Правила заповнення Таблиці 5 Додатку 4 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування щодо осіб, які працюють по договору ЦПХ.
  4. Правила заповнення Таблиці 6 Додатку 4 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування щодо осіб, які знаходяться на лікарняному. Перехідний лікарняний.
  5. Правила заповнення Таблиці 6 Додатку 4 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування щодо осіб, які знаходяться у відпустці. Перехідна відпустка.
  6. 6. Правила заповнення Таблиці 6 Додатку 4 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування щодо осіб, які є зовнішніми сумісниками.
  7. Правила заповнення Таблиці 7 Додатку 4 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
  8. Вплив помилок у звітності по ЄСВ на Державний реєстр загальнообов”язкового державного соціального страхування.
  9. Реєстрація громадян на порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.
  10. Інформування громадян за допомогою СМС-повідомлень.

Оксана Самійленко відповіла на численні запитання присутніх.

Додати коментар